Kuinka paljon Tampereen Tammelan stadionin korttelin asuntoja on varattu? - Tampere - Aamulehti

Tammelan stadionin asunnoista varattu yli 160: "Suosio on käsittämätön" – Ylimmistä kerroksista näkee pelikentälle olohuoneesta

Uudenlaiseen stadionkortteliin tulee yhteensä noin 250 asuntoa. Kahden kerrostalon kaikki 119 asuntoa on jo varattu.

Tammelan korttelistadion havainnekuvassa Salhojankadun kerrostalojen puolelta. Kaksi kuvan etualan rakennusta muodostavat Victorian ja pohjoispäädyn talo niistä vasemmalla on Vesta. Pohjola rakennuksen talojen parvekkeiden seinät toistavat vastapäisten rakennusten seinien sävyjä.

22.9. 15:19

Aamulehti

Tampereen Tammelan stadionin hybridikorttelissa ovat menossa maanrakennustyöt. Stadionin yhteyteen tulee viisi asuinrakennusta ja liike- ja pysäköintitiloja.

Asuinrakennusten perustustyöt alkavat lähiviikkoina, kertoo Pohjola rakennuksen projektipäällikkö Lauri Piiroinen. Kortteliin tulee noin 250 asuntoa.

Ensimmäisten kerrostalojen asunnoista suuri osa on jo varattuja. Pohjola rakennuksen yhdeksänkerroksisen Victorian ja seitsemänkerroksisen Vestan kaikki 119 asuntoa on varattu.

Victorian kodit varattiin jo keväällä. Vestan asunnot tulivat julkiseen markkinointiin perjantaina 17. syyskuuta, kertoo Pohjola rakennuksen asuntomyyjä Pauliina Lehtimäki.

"Vestassa on tällä hetkellä myytävissä vain toimisto- ja työtilaa. Tilanne ja suosio on käsittämätön”, Lehtimäki sanoo.

Victorian ylimmässä kerroksessa on Lehtimäen mukaan muutamia maisema-asuntoja, joista on suora näkymä kentälle. Lisäksi joidenkin asuntojen saunan ikkunasta näkee kentälle, kertoo Lehtimäki.

Lue lisää: Keväällä ja syksyllä kylmä, kesällä paahtavan kuuma: Tammelan stadionin vanhalla pukukopilla on silti erityinen paikka pelaajien sydämessä

12-kerroksinen Ylärima

YIT rakentaa Kalevan puistotien puoleiset asunnot. 12-kerroksiseen Ylärima-taloon tulee 56 asuntoa. Niistä 44 on varattuja, kertoo myyntipäällikkö Maarit Riihelä maanantaina.

Myös Yläriman ylemmissä kerroksissa on koteja, joista on näkymiä stadionille.

"Yläriman ylimpien kerrosten asunnoissa on kentälle päin suunnatut olohuoneet, joissa ikkunan alareuna asettuu 40 sentin korkeudelle asunnon lattiasta”, kertoo arkkitehti Samuli Miettinen.

YIT rakentaa Yläriman molemmille puolille Vapari- ja Kulmuri-asuinrakennukset.

Kalevan puistotien puoleiset YIT:n asuinrakennukset nousevat lomittain vastapäisten Kalevan tornien kanssa. Silloin asunnoista avautuu näkymiä itään Ilvespuistoon.

Ylärimassa on YIT:n verkkosivujen mukaan lasisia liukuovia lasitetuille parvekkeille ja isoja ikkunoita. Lähes kaikista kodeista on verkkosivujen mukaan näkymät Kalevan puistotien toiselle puolelle Ilvespuistoon ja Kalevan kirkolle.

Tammelan stadion

Stadion, asunnot ja alatila suunnitellaan ja rakennetaan yhdessä.

Hankkeessa ovat mukana Tampereen kaupunki, JKMM Arkkitehdit, Pohjola Rakennus ja YIT.

Pohjola Rakennus rakentaa stadionin ja Salhojankadun puoleiset asunnot, YIT kellarikerroksen liiketilat, pysäköintilaitoksen ja Kalevan puistotien puoleiset asunnot.

Stadionin ja sen kodit on suunnitellut helsinkiläinen arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit Oy.

JKMM on suunnitellut myös Amos Rex -taidemuseon ja Kansallismuseon uuden lisärakennuksen Helsinkiin.

Tammelan stadionin kokonaiskustannukset ovat 28,4 miljoonaa euroa.

YIT:n verkkosivujen mukaan katutilan puurivi palaa ja tuo alueelle lisää vehreyttä. Puistomaisuutta lisäävät sivujen mukaan myös asuinrakennusten välin jäävät kattopihat.

Pohjola rakennuksen myyntipäällikkö Jyrki Vuorinen kertoo, että rakentaminen edistyy aikataulun mukaan. Victorian ja Vestan asunnot ovat valmiita loppukesästä 2023.

Ensimmäisenä alkavat Vuorisen mukaan Vestan rakennustyöt.

Uutta kerrosalaa on yhteensä 29 000 kerrosneliömetriä. Stadionin kellariin tulee kauppakeskus ja pysäköintitilaa.

Ensimmäinen korttelistadion

Tammelan stadionista tulee Miettisen mukaan ensimmäinen korttelistadion Suomessa. Kentän ympärille syntyy erityyppisiä asuntoja stadionin muodon mukaan.

Salhojankadun punatiilisten rakennusten sävyt toistuvat uusien asuinrakennusten parvekkeiden taustaseinissä. Kalevan puistotien puolen seiniin tulee okran sävyisiä elementtejä, jotka toistavat Kalevan tornien värejä.

Julkisivujen pinta on muuten poltettua vaaleaa tiiltä. Katutason kerroksessa vaihtelevat pylväät ja luonnonkivipinnat.

Tammelan stadion sijaitsee Tampereella Tammelassa. Vanha stadion purettiin keväällä 2021, ja tilalle rakennetaan uudenlainen stadionkortteli.

Tältä Tammelan stadionin rakennustyömaalla näytti 11. päivä elokuuta. Vanha jalkapallostadion purettiin paikalta keväällä.

Stadionin ripustettua katosta korostaa Petteri Nisusen ja Tommi Grönlundin valotaideteos. Etelä-pohjoissuuntaisen kentän rakenteet ovat terästä, betonia ja lasia.

Stadionille on suunniteltu koko kentän mittaista ravintolakatsomoa. Lähimmät katsojapaikat ovat noin neljän–viiden metrin päässä pelialueesta.

Yleisön sisäänkäynnit tulevat stadionin etelä- ja pohjoispäätyihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos