MM-ottelulipuilla ilmaiset matkat Tampereen joukkoliikenteessä - Tampere - Aamulehti

Tampere yhdisti ottelu- ja joukkoliikenneliput: jääkiekon MM-kisoihin tuleva saa matkustaa ilmaiseksi melkein vuorokauden ympäri

Liput Tampereella pelattaviin peleihin ostanut voi matkustaa ilmaiseksi Tampereen seudun joukkoliikenteessä kisapäivinä. Taustalla on tavoite vähentää liikennepäästöjä.

Matkaoikeus sisältyy ottelulippuihin. Niillä voi matkustaa Tampereen seudun busseissa, ratikoissa sekä lähialueen junissa. Ottelulippu käy bussien ja ratikoiden lisäksi myös lähialueen junissa. Matkaoikeus on voimassa lipussa näkyvänä tapahtumapäivänä kaikilla vyöhykkeillä. Kuvassa ratikka kulkee Hämeenkatua pitkin 5. elokuuta 2021.

22.9. 10:47 | Päivitetty 22.9. 13:44

Aamulehti

Jääkiekon MM-ottelulippuihin on lisätty Tampereen kaupungin tarjoamana matkat Tampereen seudun joukkoliikenteessä, kertoi Tampereen kaupunki keskiviikkona.

MM-kisojen päivälipun Tampereella pelattaviin peleihin lunastanut voi matkustaa maksutta joukkoliikenteessä kisapäivän aikana.

Lue lisää: Tampereen ratikan sisätiloissa on tapahtunut jo yli kymmenen onnettomuutta: ”Olemme korvanneet lääkärireissuja ja tutkimuksia” – Tässä on tyypillisin vaaratilanne

Miesten jääkiekon MM-kisat 2022

Pelataan 13.–29. toukokuuta Tampereella ja Helsingissä.

Mukana ovat samat 16 joukkuetta kuin vuoden 2021 turnauksessa.

Tampereella alkusarjaottelunsa pelaavat Suomen lisäksi USA, Tshekki, Ruotsi, Latvia, Norja, Valko-Venäjä ja Iso-Britannia.

Lisäksi Tampereella pelataan kaksi neljännesfinaalia sekä semifinaalit, pronssi- ja finaaliottelut. Tampereen ottelut pelataan Uros Live -areenalla.

Helsingissä alkusarjaottelunsa pelaavat Italia, Kanada, Kazakstan, ROC (venäläispelaajien joukkue, joka pelaa Venäjän olympiakomitean tunnuksin), Saksa, Slovakia, Sveitsi ja Tanska.

Ottelulippu käy bussien ja ratikoiden lisäksi myös lähialueen junissa. Matkaoikeus sisältyy ottelulippuihin ja on voimassa lipussa näkyvänä tapahtumapäivänä kaikilla vyöhykkeillä alkaen aamukuudesta yöhön kello neljään. Ottelulipun viivakoodi tulee näyttää lippulaitteella aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa. Junaliikenteessä lippu näytetään asemalaiturin lippulaitteella.

Taustalla kestävä kehitys

Tampereella ottelut pelataan Uros Live -areenalla, joka sijaitsee ratikka- ja bussireittien varrella sekä 600 metrin päässä Tampereen rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on 16 kilometriä.

MM-kisojen päivälippuun yhdistetyllä joukkoliikennelipulla halutaan Tampereen kaupungin mukaan varmistaa, että kisapaikalle tultaisiin joukkoliikennevälineitä käyttäen.

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä kertoo Aamulehdelle, ettei erillisiä parkkipaikkoja järjestetä esimerkiksi pienen etäisyyden päästä Uros Live -areenasta.

”Lähtökohtana on, että ihmiset käyttävät sellaisia välineitä, joilla pääsee suoraan areena-alueelle. Se on ideologia myös tulevaisuuden tapahtumissa. Ideologia liittyy siihen, että ihmiset muuttavat omaa liikkumiskäyttäytymistään.”

Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2030. Liikenteen päästöt kattavat tällä hetkellä noin neljänneksen Tampereen ilmastopäästöistä. Jääkiekon SM-liigan teettämä tutkimus osoitti puolestaan, että yli 60 prosenttia jääkiekko-otteluiden ilmastovaikutuksista syntyy katsojien matkustuspäästöistä.

Muutoksia joukkoliikenteeseen

Tapahtumajohtaja Perttu Pesän mukaan joukkoliikenteen kapasiteettia voidaan tarvittaessa lisätä nopeastikin, jos kysyntä niin vaatii.

”Manse PP:n finaali tai Hakametsässä pelatut lentopallon EM-kilpailut ovat olleet hyviä tapauksia joukkoliikenteen kapasiteetin nopeaan reagointiin. Tähän mennessä on toimittu ihan hyvin.”

Ihmisten kulku areenan sisään ja sieltä ulos saattaa vaikuttaa yleisesti ottaen liikenteeseen.

”Varmasti ajetaan tiettyjä poikkeusreittejä niissä tilanteissa, kun lähistöltä pitää saada ihmiset sisään tai ulos.”

Muualla Euroopassa jo normi

Pesän mukaan Keski-Euroopassa on hyvin tyypillistä, että ihmisille annetaan jokin syötti houkuttelemaan yhdestä paikasta toiseen siirtymistä julkisilla liikennevälineillä.

”Oikeastaan kaikki isot tapahtumakaupungit maailmassa tukeutuvat joukkoliikennejärjestelmiin ja niiden hyötyihin entistä enemmän.”

Pesä toivoo, että joukkoliikenteessä matkustaminen kuuluisi tulevaisuudessa myös muihin tapahtumiin.

”Ihan sama, menetkö teatteriin, konserttiin vai urheilutapahtumaan. Se, että pystytään tekemään vihreämpiä ratkaisuja ja tukemaan niitä, on meidän kaikkien hyöty.”

Lue lisää: Leijonien MM-otteluihin Tampereen uuteen halliin kova kiinnostus: suosituimpiin peleihin on jo yli 100 000 lippuanomusta

Oikaisu 22.9.2021 klo 13.41: Kuvatekstissä kerrottiin aiemmin virheellisesti, että ratikka kulkee Hämeensiltaa pitkin. Kuvassa ratikka kulkee Hämeenkatua pitkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos