Tampereen pysäköinninvalvoja tarvitsisi pelisilmän - Tampere - Aamulehti

Tampereen pysäköinninvalvoja tarvitsisi pelisilmän

20.9. 17:30

Aamulehti

Kerrankin kun Tampere on koko urheilua seuraavan Suomen katseiden kohteena, niin eivätkö saalistajat lähde liikkeelle.

Samaan aikaan kun Manse PP:n pelaajat yrittivät ratkaista loppuunmyydyn Kaupin katsomon edessä itselleen Suomen mestaruutta, Tampereen kaupungin ahkerat pysäköinnintarkastajat kirjoittivat hiki hatussa sakkoja väärin pysäköityjen autojen ikkunoihin.

On pakko kysyä, eikö Tampereen pysäköinnin valvonnasta vastaavalla viranhaltijalla ole lainkaan pelisilmää. Valvojalla oli etukäteen tiedossa, että kun suuri määrä pesäpallofaneja kokoontuu Kauppiin, luvassa on pysäköintihaasteita. Juuri siksihän valvojien partio sinne sunnuntaina suuntasi.

Mutta miksi pysäköinnintarkastajat eivät menneet paikalle niin hyvissä ajoin, että olisivat voineet opastaa autoilijoita oikeaoppisessa pysäköimisessä eli valistaa, neuvoa ja opastaa? Moni autoilija tekee tällaisissa paikoissa tahattoman virheen ja rikkoo varsinkin maastopysäköintipykälää, koska yrittää jättää autonsa paikkaan, josta siitä on mahdollisimman vähän haittaa muille tiellä liikkujille. Tampereella siitä napsahtaa aina karvas sakko ja kaupungin kirstu kiittää.

Eikö olisi sijaa armeliaisuudelle tilanteessa, joka on poikkeuksellinen eikä toistu päivittäin?

Pysäköinnintarkastajat ovat kunnallisia viranhaltijoita siinä kuin bussikuskit ja sairaanhoitajat. He ovat siis kaupungin asukkaiden palvelijoita.

Olisiko asennemuutoksen paikka?

Lue lisää: Kaupista tuli pysäköintivirhemaksujen sumppu sunnuntaina, video näyttää pitkän jonon laputettuja autoja – tarkastaja: ”Tiedän, että tämä aiheuttaa harmaita hiuksia”

Lue lisää: Manse PP:n unelma kullasta elää, mutta sunnuntaina kouvolalaiset olivat liian kova vastus – lue tästä, miten Tampereen pesäpallopyhätössä pelattiin

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos