Kotihoidosta paljastui useita epäkohtia Tampereella – avilta määräys korjata tilanne - Tampere - Aamulehti

Kotihoidosta paljastui useita epäkohtia Tampereella – alue­hallinto­virasto määräsi kaupungin korjaamaan tilanteen

Tampere on saanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta määräyksen turvata asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun välittömästi Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon asukkaille.

20.9. 17:22

Aamulehti

Tampereen kaupunki on saanut määräyksen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta (avi).

Avi on määrännyt kaupungin turvaamaan asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun välittömästi Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon asukkaille.

Määräyksen lisäksi Tampereen sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja kotihoidon toiminnasta vastaaville johtaville viranhaltijoille on annettu huomautus.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon saapui 10. syyskuuta epäkohtailmoituksia. Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidossa vaihtui palveluntuottaja syyskuun alussa.

Ilmoitusten mukaan muun muassa asiakaskäyntejä oli jäänyt tekemättä, työntekijöillä ei ollut tietoja asiakkaiden palveluntarpeesta eikä pääsyä tietojärjestelmiin, joista tietoja olisi voinut tarkistaa.

Ilmoitusten tultua avi otti asiat valvontaansa. Avin mukaan valvontaa jatketaan ja kaupungille tehdään asiasta myöhemmin selvityspyyntö.

Avin mukaan Tampereen kaupunki ei ole varmistanut riittävästi valitun palveluntuottajan kykyä ja edellytyksiä tuottaa kotihoidon palvelua lähes 300 asiakkaalleen.

Annettu huomautus koskee avin mukaan kunnan järjestämisvastuulla olevan toiminnan asiakasturvallisuuden ja palvelujen laadun vaarantamista, palvelun puutteellista resursointia ja toiminnan valvonnan laiminlyöntiä sekä kilpailutus- ja liikkeenluovutusprosessin puutteellista hoitamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos