Katso kuvat: upea ruska Tampereella - Tampere - Aamulehti

Ruska on nyt parhaimmillaan Tampereellakin – Katso värejä hehkuvat kuvat eri puolilta keskustaa

Kesän lämpimät ja aurinkoiset säät voivat saada aikaan komean ruskan, sillä kasveihin ehtii kertyä paljon sokereita.

Tamperelaiset Isla, Lumi ja Aapo Jokiranta leikkivät maahan pudonneilla lehdillä Mältinrannassa sunnuntaina.

20.9. 7:07

Aamulehti

Ruska on nyt parhaimmillaan ja värikkäät puut piristävät koko Tampereen keskustaa. Etenkin lapsista syksyn paras puoli saattaa kuitenkin olla maahan jo pudonneet lehdet.

Sitä mieltä vaikuttivat olevan ainakin tamperelaiset Aapo, Onni, Lumi, Enni, Isla ja Eino Jokiranta, jotka ulkoilivat sunnuntaina Mältinrannassa vanhempiensa Mari ja Petri Jokirannan kanssa.

Perhe pysähtyi ottamaan kuvaa värikkäistä lehdistä ja leikki hieman myös lehtisotaa.

Näsinpuistossa ruskaa ihastelivat Helsingistä Tampereelle päiväretkelle saapuneet vaihto-opiskelijat. Yksi heistä, espanjalainen Maria Paula Parrado, arveli ruskan olevan Tampereella paljon pidemmällä kuin pääkaupunkiseudulla.

– Tämä vaikuttaa hiljaiselta kaupungilta, mutta puistot ovat aivan upeita, hän sanoi.

Ruska on tänä vuonna komea koko Suomessa. Kesän pitkät lämpimät ja aurinkoiset säät saavat aikaan komean ruskan, sillä kasveihin ehtii kertyä paljon sokereita.

Kun lehtipuut nyt vetävät lehtivihreän talteen oksiin, runkoon ja juuriin, lehtien muut värit tulevat esiin. Esimerkiksi suurilehtisen vaahteran ruska on monivärinen.

Joidenkin lajien, kuten harmaa- ja tervalepän, lehdet putoavat täysin vihreinä, sillä niillä on niin paljon lehtivihreää, ettei sitä tarvitse ottaa talteen.

Katso, kuinka ruska loistaa Tampereella:

Jokirannan sisarukset Aapo (takana vasemmalla), Onni, Lumi, 10 kuukauden ikäinen Enni (Lumin sylissä), kolmivuotias Isla ja Eino olivat vanhempiensa kanssa sunnuntaiulkoilulla ja pysähtyivät ottamaan kuvaa värikkäiden lehtien kanssa.

Finlayssonin takana ja Mältinrannassa ruskaa on hyvä ihailla silloilta.

Espanjalaiset vaihto-opiskelijat Christian Escribano, Maria Paula Parrado, Alexandra Rodríguez ja Carmen Bernabeu (edessä) olivat tulleet Helsingistä päiväretkelle Tampereelle. He arvioivat ruskan olevan Tampereella pääkaupunkiseutua pidemmällä.

Frenckelin aukiolla kirsikkapuut tarjoavat väriloistoa kevään kukkiensa lisäksi myös syksyisin.

Kirsikkapuut hehkuvat nyt Frenckelillä.

Lempääläläiset Ellen, Aleksi ja Santtu Ahoranta ihastelivat Näsinpuiston ruskaa sunnuntaina.

Lempääläläiset Ellen, Aleksi ja Santtu Ahoranta olivat isänsä Rami Ahorannan kanssa Tampereella sunnuntairetkellä. He olivat käyneet Tallipihalla ja Tiitiäisen satupuistossa.

Näsinpuiston puut ovat tällä hetkellä monenkirjavia ja erityisesti vaahteroista voi löytää vaikka minkä värisiä lehtiä.

Espanjalaiset Christian Escribano, Maria Paula Parrado, Alexandra Rodríguez ja Carmen Bernabeu (selin) sekä saksalainen Dorothea Wenderoth ja meksikolainen Juan Pablo Rubio katselivat kahvien kanssa Näsinpuistoa ja pysähtyivät ottamaan kuvia.

Viola Portimojärvi käveli Hämeenpuiston kautta Näsinpuistoon lukemaan. Hän lukee puistoissa niin kauan kuin vain suinkin tarkenee. Sunnuntaina hän luki Pajtim Statovcin Bolla-teosta.

Keskustan virastotalon edusta piristyy syksyisin.

Frenckelillä ruskan punaiseksi värjäämä villiviini saa punatiiliset rakennukset hehkumaan.

Vaahteranlehtien mustat täplät saa aikaan kotelosieni, jota aiheuttamiensa oireitten mukaisesti kutsutaan vaahterantervatäpläsieneksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos