Metso Outotec: muutto Lahdesjärvelle viivästyy - Tampere - Aamulehti

Metso Outotecin ja Tampereen suuri tonttikauppa viivästyy – Valituksessa vedotaan kolmeen seikkaan

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi 23,4 hehtaarin tontin myynnin kesäkuussa.

Tältä Metso Outotecin Lahdesjärven teknologiakeskus näyttää havainnekuvassa.

20.9. 7:35

Aamulehti

Tampereen kaupungin päätöksestä myydä Metso Outotecille tontti on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa myydä Metso Outotecille 23,4 hehtaarin suuruisen alueen Akulatinkadulta Lahdesjärveltä.

Kiinteistön kauppahinta on 7,5 miljoonaa euroa.

Kaupasta valittaneen mukaan myyntiä ei olisi saanut tehdä ilman julkista tarjouskilpailua tai julkista tonttitarjontaa ja lisäksi kauppa on alihintainen.

Lue lisää: Tampere päättää pian myykö se Metso Outotecille yli 23 hehtaarin tontin Lahdesjärveltä, tontille sijoittuisi lähes tuhat työpaikkaa

Kaupunginhallitus käsitteli lausuntoaan valitukseen 13. syyskuuta. Kaupunginhallituksen tarkastamattoman pöytäkirjan mukaan, kaupunki katsoo, että sillä on ollut oikeus myydä kohde ilman tarjouskilpailua. Lisäksi perustellaan, että kaupunki on kuntalain edellyttämällä tavalla selvittänyt kiinteistön arvon pyytämällä siitä useamman kiinteistöarvioitsijan hinta-arvion.

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala sanoo, että valitus tarkoittaa kaupan viivästymistä. Hän kuitenkin uskoo, että asia käsitellään nopeasti hallinto-oikeudessa.

– Meidän veronmaksajan etu on työpaikkojen säilyminen Tampereella.

Lue lisää: Tamperelaisen Lokomon tarinaa leimaavat hyvät ja huonot vuodet, sodat ja menestystarinat: Näin höyryvetureiden ja kirkonkellojen valmistajasta tuli kivenmurskausalan jätti

Alueelle on siirtymässä muun muassa Metso Outotecin toiminnot Hatanpäältä ja työntekijöitä siirtyisi noin tuhat. Toimintojen on kerrottu siirtyvän vaiheittain niin, että ydintoiminnot olisivat uudessa paikassa vuonna 2024.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: