Manse PP kultajuhlat: onko suihkulähde turvassa? - Tampere - Aamulehti

Miten Tampereella on varauduttu Manse PP:n mahdollisiin voitonjuhliin? Näin vastaavat poliisi ja kaupunki

Usein voitonjuhlien keskiössä on ollut Keskustorin suihkulähde, joka ei ole aina selvinnyt juhlista ilman vaurioita.

Sunnuntaina ennen puolta päivää suihkulähde oli normaalisti toiminnassa. Joskus allas on tyhjennetty voitonjuhlien alta vaurioiden estämiseksi.

19.9. 12:36

Aamulehti

Manse PP saattaa tänään tuoda historiallisen pesäpallon miesten Suomen mestaruuden Tampereelle. Manse PP johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0 ennen kolmatta ottelua, ja on siten voiton päässä mestaruudesta.

Perinteisesti mestaruuksia on juhlittu Keskustorilla. Esimerkiksi Manse PP:n naiset juhlistivat mestaruutta Keskustorin suihkulähteessä 2017.

Lue lisää: Tältä näyttivät Manse PP:n naisten villit voitonjuhlat Keskustorilla – "Palkinto tuli 22 vuoden jälkeen"

Sisä-Suomen poliisin komisario Ismo Rajala sanoo, että tapahtumista vastaa aina järjestäjä. Keskustorin mahdolliset kultajuhlat on myös huomioitu.

– Tämä on aina mahdollista. Pesäpallossa se ei ihan samoissa mittakaavoissa pyöri kuin esimerkiksi jääkiekossa. Sen hetken mukaan mennään, jos näin käy, Rajala sanoo.

Lue lisää: Ikimuistoiset kuvat: Näin villisti Tampereen Keskustorilla juhlittiin jääkiekon MM-kultaa vuosina 1995, 2011 ja 2019 – Eppu Salminen räväytti kahdesti ja pääsi Aamulehden etusivulle

Juhlien keskiössä on usein keskustorin 138-vuotias suihkulähde. Se vaurioitui jääkiekon MM-kisojen kultajuhlissa kaksi vuotta sitten. Tuolloin suihkulähteestä irtosi osa, eikä se löytynyt koskaan.

Lue lisää: Tuhansien eurojen arvoinen pala Keskustorin suihkukaivosta on kateissa kultajuhlien jälkeen – saa palauttaa ilman rangaistuksen pelkoa

Lue lisää: Näin Tampereen kaupunki ja poliisi varautuvat Leijonien MM-kultaan – Keskustorin suihkulähteelle aiotaan hankkia oma vartija

”Jos joku heittäytyy, niin sitten heittäytyy”

Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen sanoo, että mahdollisiin pesäpallojuhliin Keskustorin suihkulähteellä on varauduttu lähinnä kunnossapidon valmiutta nostamalla.

– Ajoittain on väläytelty, että pitäisikö siihen laittaa jokin suoja päälle. Viime tapahtumissa on tyydytty siihen, että kunnossapitoa valpastetaan.

Mitä tulee suihkulähteessä kylpemiseen, niin Tietäväinen sanoo, että riski on olemassa.

– Jos joku sinne heittäytyy, niin sitten heittäytyy. Altaaseen meno ei ole se isoin riski, vaan se, että lähde rikotaan muutoin.

Hän kuitenkin toivoo, että ihmiset varoisivat arvokasta suihkulähdettä, jotta se säilyisi ehjänä.

Juhliva kansa on kiivennyt Raatihuoneen edessä olevan suihkulähteen päälle useissa voitonjuhlissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos