Tampereen Tammerkoski tyhjennetään alkuviikosta - Tampere - Aamulehti

Tammerkoski tyhjennetään maanantaiyönä – Tältä koski on näyttänyt tyhjänä aiemmin: pohjalla polkupyöriä, kännyköitä, jopa sodan­aikainen ammus

Tammerkosken pohjalta on tavannut löytyä tyhjennysten yhteydessä erinäistä tavaraa. Tampereen sähkölaitos tiedottaa, ettei kuivaan koskeen ole turvallista mennä kuljeskelemaan.

Tammerkoski tyhjennetään ensi viikon alussa, koska Tampereen sähkölaitos tekee voimalaitoksilla kunnostustöitä ja Tampereen kaupunki purkaa väliaikaisen sillan viimeiset rippeet. Tältä silta näytti vielä heinäkuussa.

19.9. 7:04

Aamulehti

Tampereen Tammerkoskessa tehdään useita vedenalaisia korjaus- ja huoltotöitä ensi viikolla.

Kosken tyhjennys aloitetaan maanantain 20. syyskuuta vastaisena yönä, jotta koski on kuiva viimeistään maanantaiaamuna kello 6.

Kosken täyttäminen alkaa keskiviikkona 22. syyskuuta kello 12 jälkeen.

Tampereen Sähkölaitos tekee omia kunnostustöitään sekä Finlaysonin voimalaitoksella että Keskiputouksen vesivoimalaitoksella.

Sähkölaitos korjaa Finlaysonilla kanavan puolelta turbiinikammioita ja uusii Keskiputouksella betonilaatan, joka on voimalaitoskanavan alla vesivoimalaitoksen eteläpuolella. Työtä varten Koskipuistosta rajataan väliaikainen työmaa-alue.

Kaupunki muun muassa poistaa Tammerkoskesta Hämeensillan alapuolisen väliaikaisen sillan ja korjaa rantamuureja.

Töiden ajan koski on kuivana Palatsinraitin sillan ja Ratinan suvannon väliseltä alueelta. Tampereen sähkölaitos varoittaa tiedotteessaan, että vaikka kuiva koski houkuttelee, se ei ole turvallinen paikka oleskella ja työmaa-alueille on pääsy kielletty. Töitä tehdään vuorokauden ympäri ainakin alkuvaiheessa.

Sähköpotkulautoja, uistimia – ja ammus

Tammerkoski on tyhjennetty useaan kertaan viime vuosina muun muassa Hämeensillan uudelleenrakentamisen ja Tampereen Sähkölaitoksen työmaiden vuoksi. Tyhjennetyn kosken pohjakiviltä löytyy perinteisesti muun muassa polkupyöriä, kännyköitä ja pohjaan juuttuneita uistimia, mutta viime aikoina pohjasta lepäämästä on löytynyt myös sähköpotkulautoja.

Neljä vuotta sitten koskesta löytyi jopa sodanaikainen kranaatin ammus.

Lue lisää: Tyhjennetystä Tammerkoskesta löytyi sodanaikainen kranaatti – Poliisi turvasi Puolustusvoimien toimintaa paikan päällä

Lue lisää: Tammerkoski tyhjeni tiistaina, pohjalta paljastui potkulautoja ja hädässä oleva sorsaperhe – katso kuvista, miltä uomassa näyttää nyt

Lue lisää: Kosken ylittävä oikoreitti häviää ensi viikolla Tampereen ydinkeskustasta – todella moni haluaisi tilalle pysyvän ratkaisun, mutta paikka kansallismaisemassa on ”erityisen herkkä”

Tältä kuivatun Tammerkosken pohjalla näytti 5.4.2018:

Katso videolta, miltä Tammerkoski näytti tyhjänä 16.9.2019:

Katso videolta, kun Tammerkoski täyttyi jälleen vedellä 18.9.2019:

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos