Uusi Lamminpään alue saa Tampereella 1 200 uutta asukasta - Tampere - Aamulehti

Vilkkaan tien varrelle tulossa 1 200 uutta asuntoa Länsi-Tampereella – Katso suunnitelmat: näin kaupunginosa muuttuu entisen tehtaan alueelle

Lamminpään pientaloalueen ja Paasikiventien välissä olevalla alueella alkaa ensimmäisten talojen rakentaminen vuodenvaihteen tienoilla. Loppuvuoden aikana alueella tehdään vesijohtotöitä ja rakennetaan työnaikainen liittymä.

Uudella Lamminpään alueella on ollut 1972 lähtien kerrostaloja Tampereen vuokratalosäätiön, nykyisen VTS-kotien tontilla. VTS rakentaa vanhojen talojen tilalle havainnekuvan mukaisesti uusia. Asukkaille aiotaan rakentaa pihatalo (vas.)

22.9.2021 7:00

Aamulehti

1970-luvulta alkaen teollisuus- ja varastokäytössä palvelleella Nauhatehtaan alueella aletaan rakentaa Tampereen Lamminpäässä asuintaloja. Ensimmäiset asukkaat päässevät muuttamaan alueelle 2023.

Noin 12,5 hehtaarin alueelle voi päästä rakentamaan sen jälkeen, kun siellä on tehty loppuvuoden aikana vesijohtotöitä ja rakennettu työnaikainen liittymä.

Lamminpään uusi asuinalue

Pieni teollisuusalue muutettiin Tampereella asemakaavalla asuinalueeksi.

Kerrostalot korkeimmillaan 6–8 kerroksisia, ja rakentaminen madaltuu pientaloaluetta kohti.

Uusiin asuntoihin voi tulla noin 1 200 asukasta.

Alueella aloitettiin 13. syyskuuta lähtien mittaustyöt, joiden jälkeen tehdään vesijohtotöitä ja rakennetaan työnaikainen liittymä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut