Viinikan ABC Tampereella laajentaa palveluitaan - Tampere - Aamulehti

Viinikan liikenne­asema laajentaa tilojaan Tampereella – uusi ravintola ja pidemmät aukioloajat tuovat lisää työpaikkoja

Asemalle tulee uusi pikaruokaravintola ja aukiolo laajenee ympärivuorokautiseksi. Liikenneaseman laajennuksessa varaudutaan myös sähköautojen tulemiseen.

Viinikan ABC aseman ravintolat laajenevat ja pesulinjoja tulee yksi lisää

18.9. 7:05

Aamulehti

Lempääläntien varressa oleva Viinikan ABC laajentaa tilojaan. Nykyisen rakennuksen viereen, jakelupisteen toiselle puolelle nousee uusi pesuhalli. Olemassa oleva rakennus jää ravintoloiden käyttöön.

Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari kertoo, että aseman kapasiteetti on ollut tarpeeseen nähden liian pieni. Avautuvan Uros areenan uskotaan lisäävän palvelujen kysyntä entisestään.

Uusi pikaruokapaikka

Asemalle tulee hampurilaisravintola Hesburger ja sen drive in -myynti sekä Viinikka Deli -kahvila. Lisäksi tulee pieni päivittäistavarakaupan valikoima.

Pirkanmaan osuuskaupan mukaan Viinikassa kapasiteetti on ollut liian pieni suhteessa ohi kulkevien autoilijoiden määrään.

Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari kertoo, että asiakkaat ovat toivoneet pikaruokaa ja erityisesti drive in -palvelua.

Aseman ravintola sulkeutuu syyskuun lopussa remontin vuoksi.

Valmistuttuaan liikenneasema on auki vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä. Hautasaari sanoo, että laajennuksen vuoksi asemalle palkataan parikymmentä työntekijää lisää.

– Suunnittelu on vielä käynnissä ja nyt avataan rekrytointi. Katsotaan, mitä saamme. Tiedämme, että se ei ole helppoa. Meillä on 12 Hesburgeria ja koitamme taata tälle porukalle mahdollisimman paljon tunteja ja voimme ehkä tässäkin heitä hyödyntää.

Uudessa pesuhallissa on kolme paikkaa entisen kahden sijaan.

Lue lisää: Tällä nelikolla olisi töitä lähes 400 työntekijälle Pirkanmaalla – Katso, millaisia ovat palkat ravintola-alalla, jonka huutava työvoimapula on johtanut yllättäviin seurauksiin

Varautuu tulevaisuuden autokantaan

Hautasaari sanoo, että tässä yhteydessä varaudutaan myös autokannan sähköistymiseen niin, että jos tarvetta tulee, asemalle voidaan tehdä myös latauspisteet.

Uusittu asema on tarkoitus avata vielä ennen vuodenvaihdetta. Rakennuslupaa odotellessa tonttia on tasoitettu maisemointiluvalla.

– Rakennusluvan saaminen vei neljä kuukautta. Nyt kun se on saatu, käynnistyvät rakennustyöt.

Viinikan liikenneaseman laajennus maksaa vajaat kolme miljoonaa euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos