Tampereen kaupungin tonttihaku keräsi 117 hakemusta - Tampere - Aamulehti

Tampereen kaupungin tonttihaussa ennätysmäärä hakemuksia – Kalevan tontista tarjottiin 6,3 miljoonaa euroa

Tampereen kaupungilla oli vuokrattavana 18 tonttia ja myytävänä yksi. Hakemuksia tuli kaikkiaan 117 kappaletta.

Santalahdesta oli haettavana yksi tontti. Se varattiin asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa Pajala Länsi-Suomi oy:lle. Yhtiö ei ole aiemmin saanut kaupungilta tonttia. Tontti sijaitsee Paasikiventien varressa,​ Pispalanharjun pohjoisrinteellä,​ rautatien ja Näsijärven rannan välissä.

15.9.2021 15:53

Aamulehti

Tampereen kaupunki sai kesäkuussa julkistetusta tonttihausta ennätysmäärän hakemuksia. Haettavana oli 19 kerros- ja rivitalotonttia eri puolilla Tamperetta.

Hakemuksia tuli kaikkiaan 117 kappaletta. Valinnat tonttien saajista tehdään syksyn aikana, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Yhtiömuotoiseen rakentamiseen tarkoitettuja kerros- ja rivitalotontteja oli haettavana viisi tonttia Hatanpäältä, neljä Hervantajärveltä, kuusi Ojalasta sekä yksi Kalevasta, Koivistonkylästä, Santalahdesta ja Vuoreksesta.

Lue lisää: Tällaisia tontteja Tampere vuokraa nyt, alueina myös Hatanpää, Kaleva ja Vuores – yksi tontti myydään tarjousten perusteella: ”Hyvin poikkeuksellista”

Tontteja on esitetty näille toimijoille

Kaleva, myytävä tontti: Lehto Asunnot oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen koy

Hervantajärvi, vuokrattavat tontit (päätökset kolmesta):

  • Rakennuspalvelu Jopera oy

  • Havtek oy

  • Rakennusliike A. Virtanen oy

Ojala, vuokrattavat tontit (päätökset neljästä):

  • Paras Koti Suomi oy

  • Rakennustoimisto Hato oy

  • Rakennusliike Jouko Pesonen oy

  • Pohjolan Vuokrakodit oy

Santalahti, vuokrattava tontti: Pajala Länsi-Suomi oy

Kalevan tontista tarjottiin 6,3 miljoonaa euroa

Kaikki tontit Kalevaa lukuun ottamatta olivat pääosin vuokratontteja. Kalevassa tontti myytiin, mikä herätti runsaasti kiinnostusta, sillä se sai 14 tarjousta. Yksi hakemuksista saapui hakuajan jälkeen.

Korkeimman tarjouksen tontista jättivät Lehto Asunnot oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen koy, jotka tarjosivat siitä 6,3 miljoonaa euroa.

Kaava-alue sijoittuu Sammonkadun ja Hervannan valtaväylän rajaamaan kolmioon, jonka sisään jäävät muun muassa Iskun ja Tampere-areenan tontit.

Tampereen kaupungin tonttipäällikön Aila Tauran mukaan Hervantajärven tontteihin tuli kaikkiin yli 30 hakemusta, sillä kyseessä olivat alueen viimeiset vuokrattavat tontit.

Myös yksi Hatanpään tontti keräsi yli 30 hakemusta, mutta Hatanpään osalta tonttivalintoja ei ole vielä käsitelty asunto- ja kiinteistölautakunnassa.

Asunto- ja kiinteistölautakunta käsitteli Kalevan, Hervantajärven, Ojalan ja Santalahden tonttien tarjouksia kokouksessaan 8. syyskuuta.

– Iso osa oli nyt jo lautakunnassa viime viikolla. Osa siirtyi lokakuun lautakuntaan ja muutama menee virkamiespäätöksillä. Kaikille tontin saajille on ilmoitettu, Taura sanoo.

Rakentajan pitää tehdä myös tilavia asuntoja

Monet hakijat olivat hakeneet useita kaupungin tontteja samalla kertaa.

Hatanpään, Ojalan ja Santalahden tontteja oli mahdollista hakea joko vapaarahoitteiseen tai kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Koivistonkylän tontti oli haettavissa ensisijaisesti osuuskunta- tai ryhmärakennuttamiseen. Hervantajärven ja Vuoreksen tontit olivat tarjolla vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon.

Kaupungin kriteereinä tontinluovutuksessa oli, että rakennettavissa kohteissa vähintään 25 prosenttia asunnoista olisi vähintään kahden makuuhuoneen asuntoja, ja ainakin puolet niistä tulisi olla pinta-alaltaan 60 neliötä.

Kaikkien rakennettavien asuntojen keskipinta-alan tulee myös olla yli 40 neliötä.

Lisäksi osassa tontteja oli erityisehtoja. Hatanpäällä on tontti, johon edellytettiin puurakentamista. Muillekin tonteille toivottiin puurakentamista. Toiselle Hatanpään tontille haettiin vammautuneiden asumista. Molempiin saatiin Tauran mukaan kriteerit täyttäviä hakemuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut