Juuri nyt: Sähköpotkulautailija ja bussi kolaroivat Tampereen keskustassa - Tampere - Aamulehti

Tämä tiedetään sähkö­potku­laudan ja bussin kolarista: Poliisi epäilee linja-auton kuljettajaa liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta – katso kuvat ja video onnettomuus­paikalta

Sähköpotkulautailija kuljetettiin ensiapuun tarkkailuun. Tapahtumien kulku on vielä epäselvä, sillä asianosaisia ei ole päästy puhuttamaan.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksikkö sattui onnettomuuspaikalle sattumalta tiistaina. Sähköpotkulautailija ja bussi kolaroivat Tampereen keskustassa neljän aikaan iltapäivällä.

14.9. 16:26 | Päivitetty 15.9. 10:33

Aamulehti

Tampereen keskustassa tapahtui sähköpotkulautailijan ja linja-auton välinen onnettomuus tiistaina iltapäivällä.

Poliisi epäilee linja-auton kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Onnettomuus tapahtui Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien risteyksessä, Puisto-ravintolan läheisyydessä. Kuvien perusteella onnettomuuspaikka sijaitsee aivan suojatien kohdalla.

Poliisi puhutti alustavasti asianosaisia tapahtumapaikalla. Esitutkinta jatkuu muun muassa jatkopuhutuksilla, jotta tarkka tapahtumien kulku saadaan selville. Lisäksi poliisi selvittää alueen liikennejärjestelyt tapahtumahetkellä.

Esimerkiksi se, onko törmäys tapahtunut suojatiellä, oli keskiviikkoaamuna vielä vahvistamatta.

– Kun partio on tullut paikalle, linja-auto on ollut pysähtyneenä suojatielle tai pyörätien jatkeelle, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi.

Poliisin tullessa paikalle sähköpotkulauta oli linja-auton alla. Poliisi ei keskiviikkona kommentoinut potkulautailijan vammoja.

Sähköpotkulauta oli vielä bussin alla tiistaina iltapäivällä. Potkulautailija kuljetettiin onnettomuuspaikalta ensiapuun.

Potkulautailija ensiapuun

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen vahvisti tiistaina ensitietojen perusteella, että bussi ja sähköpotkulauta olivat törmänneet Tampereen keskustassa.

– Siinä on joku jäänyt potkulaudalla bussin alle, tai sanotaan, että jompikumpi on tönäissyt toista, Keskinen kertoi iltapäivällä.

Tältä onnettomuuspaikalla näytti tiistaina iltapäivällä:

Keskisen mukaan toiselta tehtävältä palaamassa ollut Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksikkö osui onnettomuuspaikalle sattumalta ja jäi avustamaan ambulanssia sekä ohjaamaan liikennettä.

Paikalla olleen pelastusyksikön johtaja (paloesimies) Markku Mäntysaari kertoi ennen viittä iltapäivällä, että pelastuslaitoksen yksikkö on poistunut onnettomuuspaikalta.

Mäntysaaren mukaan onnettomuudessa osallisena ollut potkulautailija kuljetettiin ensiapuun tarkkailuun.

Iltapäivällä viiden jälkeen myös poliisin partio oli poistunut paikalta ja tilanne onnettomuuspaikalla alkoi olla ohi. Sisä-Suomen poliisista kerrotaan Aamulehdelle, että asiasta ei tiedoteta enää tiistain aikana.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksikkö ohjasi liikennettä Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien risteyksessä tiistaina iltapäivällä.

Paikalla oli ambulanssi ja pelastuslaitoksen yksikkö tiistaina neljän jälkeen iltapäivällä. Myös poliisi saapui paikalle nopeasti.

Päivitys 15.9.2021 kello 10.33: Juttua on päivitetty keskiviikkona tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Täydennys 15.9.2021 kello 10.47: Täydennetty juttuun, ettei poliisi keskiviikkona kommentoinut potkulautailijan vammoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: