Tutkinta Sammon koulun vakavasta onnettomuudesta voi valmistua syyskuussa - Tampere - Aamulehti

Turma-alue Tampereen Sammon koulun työmaalla on yhä rajattuna – avin tutkinta voi valmistua tämän kuun aikana

Työmaalla Tampereen Kalevassa sattui elokuun lopulla vakava onnettomuus, jossa kuoli yksi ihminen. Työt työmaalla jatkuvat, mutta turma-alue on edelleen rajattuna.

Sammon koulun ja päiväkodin työmaalla Tampereella sattui vakava onnettomuus 26. elokuuta. Poliisi ja aluehallintovirasto tutkivat onnettomuuden syitä.

14.9. 14:46

Aamulehti

Tampereen Kalevassa Sammon koulun ja päiväkodin työmaalla keskeytetyt työt ovat taas käynnissä. Työt alueella keskeytettiin, kun työmaalla sattui 26. elokuuta vakava onnettomuus, jossa kuoli yksi työntekijä.

Tiettävästi kaksi päällekkäistä seinäkuorielementtiä oli irronnut ja hitsausliitokset revenneet. Toinen elementeistä oli pudonnut alas.

Lue lisää: Näin Tampereen koulutyömaan turma tapahtui: Seinäelementit irtosivat ja hitsaukset repesivät – työt keskeytetty, paikalla olleille kriisiapua

Vastaava työjohtaja Jari Saarilammi työmaalla urakoitsijana toimivasta Rakennusliike J. Malmista sanoo, että alue, jossa onnettomuus tapahtui, on yhä rajattuna.

– Muilla alueilla työt jatkuvat likimain normaalisti. Tapahtuma-alue on rajattu töiden ulkopuolelle.

Saarilammi kertoi Aamulehdelle elokuun lopulla, että onnettomuuden aikana sen läheisyydessä olleet työntekijät ovat saaneet kriisiapua.

Sammon koulun ja päiväkodin rakentaminen Tampereen Kaupinkadulla aloitettiin tammikuussa 2021.

Nimikkeet yhä samat

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja Sisä-Suomen poliisi tutkivat onnettomuutta.

Poliisi kertoi pian onnettomuuden jälkeen tutkivansa asiaa työtapaturmana ja kuolemansyyntutkintana. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Satu Tepponen kertoo tiistaina, ettei tilanne ole muuttunut.

– Olemme edelleen samalla tiedolla kuin mitä silloin on ollut, Tepponen sanoo ja lisää, että asiasta tiedotetaan enemmän vasta myöhemmin, jos jotakin uutta ja oleellista tulee ilmi.

Valmista ehkä syyskuussa

Myös aluehallintoviraston tutkinta on työsuojelun vastuualueen johtajan Tuija Vähänen-Koivumaan mukaan yhä kesken.

– Asia on nyt tutkijoilla tutkittavana, emmekä tässä vaiheessa kommentoi asiaa.

Vähänen-Koivumaa sanoo, että tyypillisesti tällaiset tutkinnat tehdään kuukauden sisällä. Jos tapauksessa ilmenee jotakin erityistä, mikä vaatii lisäselvityksien tekoa muiden viranomaisten kanssa, tutkinta voi viedä kauemmin.

– En ole tämän tutkinnan etenemiseen perehtynyt, mutta oletan, että se valmistuu syyskuun aikana.

Lue lisää: Sammon koulun rakennustyömaan onnettomuudessa kuoli yksi henkilö – Kuvista ja videolta näkyvät tapahtumapaikka ja romahtanut elementti

Oikaisu 14.9. kello 16.25: korjattu nimivirhe. Jutussa luki virheellisesti Satu Tuominen, oikea sukunimi on Tepponen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: