Koskikeskus: Kolme uutta toimijaa avaa vielä tänä vuonna - Tampere - Aamulehti

Tampereen Koskikeskukseen tulee kolme uutta toimijaa loppuvuonna: ”Tilanne on selkeästi muuttunut kevään jälkeen”

Ratikan aloittamisen vaikutuksia Koskikeskuksen asiakasmääriin on liian aikaista arvioida, mutta turistit vilkastuttivat heinäkuuta.

Koskikeskuksen vieressä Hatanpään valtatiellä ratikka kulkee jo, mutta katutöitä ympäristössä riittää vielä. Kuva on otettu heinäkuussa 2021.

31.8. 7:34

Aamulehti

Tampereen Koskikeskuksessa avaa syyskuussa kaksi uutta liikettä: kahvila ja designliike. Toiseen kerrokseen avautuva Qi Tea -kahvila on erikoistunut kuplateehen. Designkavereiden pop-up-kauppa myy kotimaista designia. Designkavereilla oli viime joulun alla pop-up-myymälä Koskikeskuksessa. Nyt myymälä aukeaa syyskuussa.

Jo aiemmin uutisoitiin, että marraskuussa kauppakeskukseen tulee Tampereen ensimmäinen Taco Bell -ravintola.

Lue lisää: Ravintolaketju Taco Bell avaa ravintolan Tampereelle – ketjujohtaja valottaa aikataulua: ”Nyt onneksi löytyi hyvä paikka”

Heinäkuussa Koskikeskuksessa avautui Lempi Lifestyle -sisustustavarakauppa.

– Yleisesti vuokrauksen tilanne on selkeästi muuttunut kevään jälkeen. Kesälläkin oli paljon tilakyselyitä, keskuspäällikkö Reeta Thure sanoo.

Myös kesäksi avattu Finlaysonin pop-up-myymälä jatkaa syksyn.

Thure sanoo, että sisustaminen näyttää kiinnostavan yhä useampia, eikä se välttämättä ole enää vain asiaan vihkiytyneiden harrastus. Myös koronapandemia saattaa vaikuttaa: kun kotona on vietetty paljon aikaa, sen viihtyvyyteen on haluttu sijoittaa entistä enemmän.

Turistit vilkastuttivat heinäkuuta

Thuren mukaan kesän aikana asiakkaita on ollut hyvin. Heinäkuuta piristivät Tampereelle tulleet matkailijat, mikä on jokakesäinen ilmiö.

Koronarajoitusten aaltoilu on luonnollisesti näkynyt asiakasmäärissä kulloinkin voimassa olleiden rajoitusten mukaan.

Elokuussa liikennöintinsä aloittaneen ratikan vaikutuksista on Thuren mukaan vielä aikaista sanoa, mutta vilkastumista on havaittavissa.

Toisaalta Koskikeskuksen läheisyydessä vielä rakennetaan katuja.

– Juuri tänään kiersin Koskikeskuksen ympäri ja onhan sitä aitaa siellä vielä paljon. Ei valitettavasti näytä siltä, että valmista on, Thure sanoo.

Vuonna 2018 valmistunut Ratinan kauppakeskus sen sijaan on näkynyt Koskikeskuksessa positiivisesti. Thure kertoo, että tehtyjen selvitysten mukaan toiseen kauppakeskukseen tulevat käyvät usein toisessakin.

– Emme koe toisiamme kilpailijoina, vaan teemme yhdessä asioita hyvässä hengessä. Ostospainotus ja kauppakeskusta ovat siirtyneet meille päin ydinkeskustasta, Thure sanoo.

Lue lisää: Vesa Heikkinen on pitänyt liikettään tamperelaisessa kauppakeskuksessa jo kohta 27 vuotta – ”Moni on hämmästynyt, onko täällä tällainenkin”

Lue lisää: Tanskalainen kauppaketju avaa lauantaina myymälän sekä Koskikeskuksessa että viereisessä Ratinassa

Oikaisu 31.8. klo 7.45: Otsikon sitaatissa luki, että tilanne on muuttunut kesän jälkeen. Jutussa keskusjohtajan sitaatissa luki, että tilanne on muuttunut kevään jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos