Miten Uros-areena taipuu maailman kovimpien tähtien vaatimuksiin? - Tampere - Aamulehti

Miten Uros-areena taipuu maailman kovimpien tähtien vaatimuksiin? – ”Ei ole sellaista artistia löytynyt, jonka kohdalla rajat tulisivat vastaan”

Tapahtumanjärjestäjä Live Nationin pääpromoottori Scott Lavender kertoo Aamulehdelle, miten uuden areenan valmistuminen lisää Tampereen ja samalla koko maan vetovoimaa artistien esiintymispaikkana.

Nelonen Media Liven promoottori Timo Isomäki (vas.) uskoo areenan soveltuvan monenlaisten esiintyjien käyttöön. Uros-areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoo, ettei vastaan ole vielä tullut artistia, jonka toiveita ei pystyttäisi täyttämään. Live Nationin pääpromoottorin Scott Lavenderin (oik.) mukaan areenan valmistuminen lisää Tampereen vetovoimaa esiintymispaikkana.

1.9. 10:08

Aamulehti

Tampereen tapahtuma-alan kiintotähti Uros-areena valmistuu vauhdilla.

Aamulehti kysyi tapahtumanjärjestäjiltä, miten areena soveltuu maailman suurimpien tähtien näyttämöksi ja miten sen valmistuminen vaikuttaa Tampereen asemaan keikkamarkkinoilla.

Lue lisää: Uros-areenan avajaisiin enää muutama kuukausi: Selvitimme, missä vaiheessa suurprojekti on nyt ja mitkä ovat olleet haasteet – ”Stressaamisesta ei kukaan maksa ylimääräistä”

Tapahtuma-alan yrityksen Live Nationin pääpromoottori Scott Lavender vieraili valmistuvalla areenalla elokuun lopulla.

Lavender nostaa esille areenan sijainnin keskellä kaupunkia. Keskeinen sijainti on myönteinen asia, mutta samalla areena tulee olemaan hieman tiiviimpi. Areenan tarjoamat mahdollisuudet vastaavat silti isoimpien tuotantojen tarvetta.

Uros-areena

Valmistuu Tampereen keskustaan. Avajaisia juhlitaan 15.12.2021.

Avajaisten pääesiintyjä on Eppu Normaali vahvistettuna Santtu-Matias Rouvalin johtamalla Tampere Filharmonialla.

Kansi- ja areenahankkeen rakennustyöt alkoivat vuoden 2017 lopulla.

Uros-areena toimii jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä toukokuussa 2022.

Areena on kokonaislaajuudeltaan 50 000 neliömetriä. Areenan yhteydessä on muun muassa useita ravintoloita, hotelli ja kasino.

Lisää kilpailuetua

Uuden areenan valmistuminen lisää Tampereen ja samalla koko maan mahdollisuuksia tarjota esiintymispaikkoja artisteille.

Aiemmin suurien tähtien esitykset ovat painottuneet Helsingin Hartwall-areenalle tai ulkostadioneille, kuten Tampereen Ratinan stadionille tai Helsingin Olympiastadionille.

Lavenderin mukaan Helsingin ja Tampereen tapahtumapaikat eivät kilpaile keskenään, vaan tukevat toisiaan ja lisäävät yhdessä Suomen vetovoimaa.

Suomessa ongelmana ei niinkään ole esiintymispaikkojen riittävyys. Haasteena on saada esiintyjät tulemaan maahan.

– Tehtävänämme on selvittää, miten saamme Suomesta mahdollisimman houkuttelevan.

Lavenderin mukaan Uros-areenan valmistumisen myötä artisteille voidaan tarjota useampi keikkapaikka samassa maassa.

Artisteille voidaan myös tarjota ideaa, jossa he esiintyvät ensin toisella ja seuraavana vuonna toisella areenalla. Näin annetaan artistille mahdollisuus tulla takaisin.

– Suomessa ei ole niin paljoa isoja areenoita. Nyt mahdollisuudet tuplaantuvat.

Uros-areenan toimitusjohtajan Marko Hurmeen mukaan suurimpiin konsertteihin saadaan yli 15 000 katsojaa.

Mahtuihan Rammsteinkin

Nelonen Media Liven promoottori Timo Isomäki uskoo Uros-areenan soveltuvan monipuoliseen keikkakäyttöön.

Kokenut keikkajärjestäjä kertoo, että kotimaisten artistien esityksiä on jo varmistunut areenalle. Suurten ulkomaalaistuotantojen tilanteen näkee sitten, kun niitä alkaa varmistua. Isomäen mukaan asiat ovat loppujen lopuksi neuvoteltavissa.

Isomäki oli esimerkiksi järjestämässä metallijätti Rammsteinin keikkaa Ratinan Stadionilla 2019. Alun perin show oli suunniteltu Berliinin olympiastadionille, mutta sen järjestäminen onnistui myös Ratinassa, joka on kolmasosan Berliinin stadionista.

– Kyllä se sinne mahtui, vaikka puitteet oli huomattavasti pienemmät. Toki näytti sitten vain massiivisemmalta.

– Kaikesta voidaan periaatteessa neuvotella. Ei ole ainakaan vielä tullut sellaista vastaan, että ei joku asia onnistuisi. Toki eipä Uroksella ole vielä yhtään keikkaa tehty. Se jää nähtäväksi.

Puitteet kunnossa

Uros-areenan toimitusjohtajan Marko Hurmeen mukaan kyseessä on monitoimiareena, joka soveltuu muun muassa maailman tähtien konsertteihin.

Hurmeen mukaan areena taipuu moneen. Esiintymislava voidaan sijoittaa joko areenan laidalle, päätyyn tai keskelle. Riippuen lavan sijainnista yleisöä voidaan ottaa sisään eri määriä.

Lue lisää: Uros-konserni kertoo nyt, miksi yritys tulee Tampereelle ja miksi jopa Donald Trump tuntee sen – uudella areenalla tehdään pian kokeiluja, joista muualla ei ole kuultukaan

Maailmanluokan artistien käyttämään keskilavavetoiseen konserttiin mahtuu noin 15 500 katsojaa.

Hurme kertoo, että suuret kiertueet ja maailmanluokan tähdet vaativat esiintymispaikalta paljon. Esimerkiksi backstage-käyttöön vaadittavia taustatiloja tulee olla käytössä runsaasti. Kaikkiin tarpeisiin on pystytty vastaamaan.

– Sanotaan näin, että meillä ei ole vielä sellaista artistia löytynyt, jonka kohdalla rajoitteet olisivat tulleet vastaan.

Aamulehti kuvasi pian valmistuvan areenan 12. elokuuta.

Aamulehti ja Nelonen Media Live kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos