Ratinan rokotuspiste on kiinni Kalevan kisojen ajan - Tampere - Aamulehti

Tampereella voi nyt varata ajan aikaistettuun tehoste­rokotukseen – tällä viikolla rokotuksissa parin päivän tauko

Ratinan rokotuspisteen toiminta jatkuu maanantaista eteenpäin normaaleilla aukioloajoilla.

Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö Birgit Aikio kuvattiin Ratinan rokotusyksikön edustalla toukokuussa 2021.

25.8.2021 13:56 | Päivitetty 25.8.2021 16:49

Aamulehti

Tampereella voi nyt varata ajan aikaistettuun tehosterokotukseen. Ajanvaraus avattiin walk-in-linjan rinnalle.

Ensimmäiset varattavat ajat ovat maanantaille 30. elokuuta. Siitä eteenpäin aikoja on tarjolla kahdeksi viikoksi.

Tehosterokotuksen voi saada aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Ajan voi varata Tampereen kaupungin nettisivuilla tai puhelimitse. Aikoja on Ratinan rokotusyksikköön tai terveysasemalle. Paikalla tarkistetaan, että ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Kaupungin tiedotteen mukaan ajanvarauksella halutaan tarjota mahdollisuus tehosterokotteen aikaistamiseen ilman jonotusta. Ratinassa annetaan edelleen sekä ensimmäisiä rokotuksia että aikaistettuja tehosterokotuksia myös ilman ajanvarausta.

Rokotuspiste kiinni väliaikaisesti

Tampereen Ratinan rokotuspiste on kiinni torstaina 26. ja perjantaina 27. elokuuta yleisurheilun Kalevan kisojen vuoksi.

Rokotuspisteen toiminta jatkuu maanantaista eteenpäin normaaleilla aukioloajoilla kello 8–20. Lauantaina 4. syyskuuta rokotuksia annetaan kello 8–16.

– Tämä on etukäteen ollut tiedossa, kun Kalevan kisat valtaavat Ratinan, kertoo Tampereen hoitotyön päällikkö Birgit Aikio.

Tampereen kaupunki kertoo nettisivuillaan, että Messukeskuksessa ensimmäisen rokotteen saaneet saavat seuraavan rokotteen Ratinassa. Uutta ajanvarausta ei tarvita, vaan rokotusaika Ratinassa on sama, joka lukee ensimmäisellä rokotuskerralla Messukeskuksesta saadussa lomakkeessa.

Lue lisää: Toinen rokoteannos aiheuttaa osalle oireita, ja osa selviää kokonaan ilman – asian­tuntija selittää, mitä se kertoo vastustus­kyvystä ja rokotteen tehosta

Jatkossa vain Ratinassa

Messukeskuksen rokotusyksikön toiminta on päättynyt. Aikion mukaan ihmiset ovat löytäneet Ratinan rokotusyksikölle yhä enemmän. Messukuskuksen käyttöaste jäi huomattavan matalaksi.

– Se on purettu, se ei tule enää siellä avautumaan, Aikio kertoo Messukeskuksen rokotusyksikön tilanteesta.

Aikion mukaan Messukeskuksen rokotusyksikkö olisi joka tapauksessa sulkeutunut perjantaina 26. elokuuta.

– Joka tapauksessa olemme siinä tilanteessa, että Ratina on se yksikkö, joka jatkaa jatkaa rokotusyksikkönä ja Messukeskuksessa ei ole toimintaa.

Lue lisää: Näissä paikoissa Pirkanmaalla saattoi altistua koronalle – Sammon koulun toimipisteestä 31 henkilöä karanteeniin, perusopetuksessa yhteensä 54 oppilasta karanteenissa

Rokotuspiste on purettu pois Tampereen Messukeskukselta. Tältä autio tyhjä Messukeskus näytti keskiviikkona 25. elokuuta.

Tampereen Messukeskuksen suljetun rokotuspisteen ovella kerrotaan, että jatkossa rokotteet annetaan Ratinan rokotuspisteellä. Tältä Messukeskuksen ovella näytti keskiviikkona 25. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut