Tampere selvittää tonttivuokrien korotusten porrastamista ja tiettyjen tonttien osto-oikeutta - Tampere - Aamulehti

Tonttivuokrat nousivat rajusti Tampereella yhdessä yössä vuonna 2018 – Nyt ratkaisuksi mietitään "Helsingin mallia”, mutta edessä on silti isoja ongelmia

Tampereen uuden pormestariohjelman linjauksista on luvassa kovaa poliittista vääntöä. Tonttivuokria aiotaan kohtuullistaa ja porrastaa korotukset, mutta miten käy niiden taloyhtiöiden, jotka ovat jo vuosia maksaneet roimia korotuksia? Ratikan vaikutuspiirissä oleville suojeltujen talojen tonteille aukeaisi uusia mahdollisuuksia, mutta kiistoilta tuskin vältytään.

Tonttien osto-oikeus koskisi vain niitä Tampereen keskustassa sijaitsevia suojeltuja kiinteistöjä, jotka ovat raitiotien vaikutusalueella. Niitä on ainakin Pyynikillä.

24.8. 6:00

Aamulehti

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok.) johdolla laaditussa Tampereen uudessa pormestariohjelmassa kaupunki ottaa tavoitteeksi pitkäjänteisen ja ennakoitavan asuntopolitiikan.

Pormestariohjelman mukaan kaupungin vuokratonttien vuokrankorotusten tulee olla ennakoitavissa, ja hintatason kehityksen kohtuullista. Myös vuokratonttien vuokrankorotusten porrastusta on selvitettävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut