Tampereen entisen satamapäällikön Matti Joen irtisanomisen suulliset käsittelyt hallinto-oikeudessa käyty – kiistalle odotetaan ratkaisua syyskuussa - Tampere - Aamulehti

Matti Joen irtisanomisen suulliset käsittelyt hallinto-oikeudessa käyty – kiistalle odotetaan ratkaisua syyskuussa

Kaupunki irtisanoi huhtikuussa 2020 Tampereen satamapäällikkönä vuosikymmeniä toimineen Matti Joen. Nyt riitautettu irtisanominen odottaa hallinto-oikeuden päätöstä.

Irtisanomisensa jälkeen Matti Joki lähti ehdolle kuntavaaleihin kokoomuksen listalla. Hän sai 248 ääntä ja jäi varasijalle.

18.8.2021 16:28

Aamulehti

Tampereen entisen satamapäällikön Matti Joen irtisanomista on käsitelty viime aikoina Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Suullisia käsittelyitä on käyty alkuviikosta.

Joen irtisanominen herätti suurta huomiota vuoden 2020 huhtikuussa. Joki ehti työskennellä Tampereen kaupungilla vuodesta 1979 alkaen ja satamapäällikkönä vuodesta 1989.

Kaupunki perusteli irtisanomista sillä, että taustalla olisi ollut Joen epäasiallista käytöstä ja lukuisia laiminlyöntejä. Joki taas piti irtisanomista ajojahtina ja kiisti väitteet. Aamulehti perkasi kaupungin ja Joen näkemyserot tuoreeltaan huhtikuussa 2020.

Joki teki irtisanomisesta jo keväällä 2020 oikaisupyynnön, mutta se hylättiin kaupunginhallituksessa äänin 5–8.

Sen jälkeen Joki vei päätöksen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus ratkaisee valituksen ja käsittelyn perusteella, onko valituksen kohteena oleva irtisanomispäätös lainmukainen.

Tampereen kaupungin lakiyksikön juristi Kim Pråhl kertoo, että hänen käsityksensä mukaan kaikki suulliset käsittelyt on nyt käyty ja kaupunki jää odottamaan hallinto-oikeuden ratkaisua.

– Asia on nyt hallinto-oikeuden käsissä. Ratkaisun saamista voi odottaa varmaan noin kuukauden kuluttua, Pråhl sanoo.

Pråhl ei ota tarkemmin kantaa keskeneräisen asian sisältöön.

Aamulehti ei tavoittanut Matti Jokea kommentoimaan asiaa.

Satamapäällikön irtisanominen

Tampereen kaupunki irtisanoi satamapäällikkö Matti Joen huhtikuussa 2020.

Irtisanomisen taustalla oli kaupungin mukaan lukuisat laiminlyönnit sekä epäasiallinen käytös. Näitä ovat kaupungin mukaan olleet esimerkiksi alaisiin ja kaupungin sopimuskumppaniin kohdistunut epäasiallinen käytös sekä kaksi vahingonkorvausasiaa, joissa ilmeni epäselvyyksiä.

Joen työsuhde päättyi 9. lokakuuta, mutta kaupunki vapautti hänet virkatehtävistä irtisanomisajaksi.

Joki on kiistänyt toimineensa väärin ja on sanonut kyseessä olevan ajojahti. Hän on jättänyt asiassa oikaisuvaatimuksen.

Kaupunginhallitus käsitteli Matti joen oikaisuvaatimusta toukokuussa 2020. Vaatimus hylättiin.

Vuonna 1953 syntynyt Joki on työskenteli Tampereen kaupungilla vuodesta 1979 alkaen. Satamapäällikkönä hän toimi vuodesta 1989.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut