Tampereen sdp julkisti valintansa luottamustehtäviin - Tampere - Aamulehti

Tampereen sdp julkisti valintansa luottamustehtäviin: ”Nuori uusi kasvo on hyvä ja osaava valinta” – näihin tehtäviin pormestari Lylyä esitetään

Tampereen sdp esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Ilmari Nurmista.

Pormestari Lauri Lylyä esitetään kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi sekä konsernijaoston puheenjohtajaksi. Kansanedustaja Ilmari Nurmista puolue esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

5.8. 20:27 | Päivitetty 5.8. 21:25

Aamulehti

Tampereen sdp teki valinnat luottamustehtäviin kokouksessaan torstaina. Sdp esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi kansanedustaja Ilmari Nurmista. Hän siirtyi Sastamalasta Tampereelle kesän kuntavaaleihin ja keräsi reilut 1 800 ääntä.

– Katsoimme, että kansanedustajataustalla ja nuorena uutena kasvona hän on hyvä ja osaava valinta johtamaan valtuuston kokouksia ja myös tekemään kaupungin edunvalvontatyötä osaltaan erilaisissa yhteyksissä, kertoo sdp:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyrki Koskinen.

Lue lisää: Kansanedustaja Ilmari Nurminen tähtää Tampereen politiikkaan – ”Olen käytettävissä vaativiin tehtäviin”

Tampereen sdp on lisäksi saamassa kaksi apulaispormestarin paikkaa. Niistä toiseen puolue esittää Pekka Salmea, joka ottaa vastuulleen ensimmäiseksi kaksivuotiskaudeksi elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen lautakuntien apulaispormestarin tehtävät sekä toiseksi kaksivuotiskaudeksi kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestarin tehtävät.

Toiseen apulaispormestarin paikkaan puolue esittää Johanna Loukaskorpea, joka ottaa vastuulleen sosiaali- ja terveyslautakunnan apulaispormestarin tehtävät. Tehtävä on kaksivuotinen sote-uudistuksen takia.

Lyly siirtyy pormestarin paikalta

Kaupunginhallitukseen sdp esittää varapuheenjohtajaksi Lauri Lylyä ja jäseniksi Aila Dündar-Järvistä sekä Kirsi Kaivosta. Varajäseniksi esitetään Antti Hiittiä, Inna Rokosaa ja Sofia Julinia.

Lauri Lylyä puolue esittää myös konsernijaoston puheenjohtajaksi. Lisäksi konsernijaostoon esitetään Dündar-Järvistä.

– Lauri Lyly ilmaisi itse halukkuutensa kaupunginhallituksen jäseneksi sekä konsernijaoston puheenjohtajaksi, ja hänen toivettaan tässä puolueessa kunnioitettiin, Koskinen kertoo.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi päätettiin esittää Ilkka Porttikiveä. Lisäksi Atanas Aleksovskia esitetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajaksi.

Pormestarin paikalta siirtyvä Lyly kertoo jättävänsä tehtävän hyvillä mielin.

– Sillä tavalla hyvillä mielin, että olen saanut tehdä tällaista etuoikeutettua tehtävää ja saanut viedä niitä asioita eteenpäin, mitä on nähty tärkeiksi. Tässä mielessä voin katsoa taaksepäin tätä nelivuotiskautta ihan tyytyväisenä, että on tehty paljon tärkeitä asioita tamperelaisten hyväksi, Lyly sanoo.

Hän huomauttaa, että tehtävät, joihin häntä esitetään, ovat päätöksenteossa keskeisiä.

– Kun tunnen hyvin nämä asiat, niin se on aika luonteva jatko. Sisältöjä pystyy viemään eteenpäin myös näiden luottamustehtävien kautta.

Päätökset yksimielisiä

Päätökset esityksistä luottamustehtäviin tehtiin kunnallisjärjestön puheenjohtajan Jyrki Koskisen mukaan yksimielisesti.

Hän sanoo, että valinnat olivat täysin yksimielisiä. Hänen mukaansa puolueella on nyt sopivasti uudistuva kokoonpano.

– Uskomme, että tällä porukalla pystytään tekemään hyvin sosiaalidemokraattista politiikkaa ja rakentamaan Tampereesta sosiaalidemokraattisesta näkökulmasta entistä parempi paikka asua ja elää.

Päätökset ovat esityslistalla kaupunginvaltuuston kokouksessa 16. elokuuta. Toimikaudet alkavat siitä eteenpäin.

Päivitys 5.8.2021 kello 20.53: Lisätty Jyrki Koskisen kommentit.

Päivitys 5.8.2021 kello 21.25: Lauri Lylyn kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: