Tampereen messu- ja urheilukeskuksen rokotuspisteelle satojen metrien jonot - Tampere - Aamulehti

Aikaistettuun rokotukseen jättijonot Tampereella, suosio yllätti: ”He kyllä selviävät” ja rokotteet riittävät – Apulaisylilääkäriltä yksi toive

Tampere ilmoitti torstaina aikaistavansa tehosterokotteiden antamista. Messu- ja urheilukeskuksen walk in -linja ruuhkautui heti perjantaina. Henkilökuntaa kuitenkin lisättiin, jotta kaikki saataisiin rokotetuksi.

Tampereen messu- ja urheilukeskuksen walk in -rokotuslinjalle muodostui perjantaina puolenpäivän jälkeen satojen metrien jonot.

23.7.2021 12:29 | Päivitetty 23.7.2021 16:20

Aamulehti

Tampereen messu- ja urheilukeskuksen walk in -rokotuslinja ruuhkautui pahasti perjantaina päivällä.

Pirkanmaan koronarokotuksen koordinaatioryhmä päätti torstaina, että Pirkanmaan kunnat voivat aikaistaa tehosterokotteen antamista, jos kunnan rokotetilanne sen sallii. Tampereella tehosterokotteen ottaminen aikaistetusti tuli mahdolliseksi heti perjantaista alkaen messu- ja urheilukeskuksen walk in -rokotuslinjalla.

Apulaisylilääkäri Sari Torkkeli kertoo Aamulehdelle, että toista rokotetta on pitänyt jonottaa perjantaina walk in -rokotuslinjalla reilu kaksi tuntia.

– Heti aamusta oli runsaasti jonoja parkkipaikoille asti.

Paikalla olleiden jonottajien arvioiden mukaan jonot olivat jopa 700 metriä pitkiä. Paikalla oleva kuvaaja Timo Marttila arvioi perjantaina puolenpäivän jälkeen, että rokotukseen on ainakin 300 metrin jonot. Hänen mukaansa jonottajat kuitenkin huolehtivat reiluista turvaväleistä.

”Toivomme, että pysyttäisiin aiemmin annetussa päivämäärässä”

Torkkelin mukaan illaksi messukeskuksen rokotepisteellä tuli lisää henkilökuntaa, jotta kaikki saataisiin rokotettua tänään. Walk in -rokotuslinja on tänään poikkeuksellisesti Tammerfestien takia auki kuuteen saakka.

– He (henkilökunta) kyllä selviävät tämän päivän jonoista. Rokotteita pitäisi riittää tänään kaikille.

Jonoja kyllä osattiin odottaa, mutta näin suuri ihmismäärä tuli yllätyksenä, Torkkeli toteaa.

Hän haluaa muistuttaa, että alle kahdeksan viikkoa sitten koronarokotteen saaneiden toista rokotekertaa ei aikaisteta, ellei kyseessä ole lääketieteellinen hyvä syy.

– Toivomme kuitenkin, että toinen annos otettaisiin 12 viikon kohdalle. Jos ei ole syytä kiirehtiä, toivomme, että pysyttäisiin aiemmin annetussa päivämäärässä.

Tältä näytti messukeskuksen jonossa perjantaina iltapäivällä kello 16.

Aamulehden lukijoiden havaintojen perusteella jonossa oli jo ennen kello yhtätoista satoja ihmisiä. Osa kertoi seisseensä jonossa puolentoista tunnin ajan ja odottavansa yhä pääsyä rokotettavaksi.

Tommi ja Marjut Koskinen kertoivat tulleensa ottamaan tehosterokotteen aikaistetusti koronavirustilanteen takia. – Tartuntamäärät tuntuvat niin kiihtyvän. Siksi tässä nyt lomapäivää vietetään jonossa, Tommi Koskinen sanoi.

”Kelit on hyvät niin mikäs tässä”

Tommi ja Marjut Koskinen olivat saapuneet rokotusjonoon hieman yli yksitoista perjantaina aamupäivällä. Puoli yhden aikaan he olivat odottaneet pääsyä rokotukseen jo 1,5 tunnin ajan.

Koskisten saapuessa paikalle jono oli pitkä.

– Se oli sellaisen noin 700 metriä, kun katsoin karttasovelluksesta, Tommi Koskinen kertoi.

Väenpaljoudesta huolimatta jono oli Koskisten mukaan edennyt melko sujuvasti. Rokotuspisteen työntekijä oli heidän mukaansa käynyt aamupäivällä laskemassa, kuinka paljon ihmisiä jonossa oli.

– Päätettiin, että katsellaan hetki ja sitten lähdetään pois, jos jono ei liiku, sanoi Marjut Koskinen.

– Kelit on hyvät niin mikäs tässä, Tommi Koskinen jatkoi.

Vaikka rokotukseen muodostui jonoa, jonottajat huolehtivat turvaväleistä.

Lue lisää: Tampereella ja Ikaalisissa tehosterokotteita on mahdollista aikaistaa, Orivedellä ja Kangasalla ei – Näin Pirkanmaan kunnat aikovat toimia

Päivitys kello 16.09: lisätty ylilääkärin kommentit ja tuore kuva jonosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut