Särkänniemessä liki puolet vähemmän kävijöitä kuin normaalivuosina - Tampere - Aamulehti

Särkänniemessä liki puolet vähemmän kävijöitä kuin normaalivuosina, huvipuisto ei ole ollut vielä kertaakaan täynnä – heinäkuusta odotetaan kiireisintä aikaa: ”Olemme hyvin luottavaisin mielin”

Kesäkuussa Särkänniemessä vieraili yli 90 000 kävijää.

Kauden avajaispäivänä 20. toukokuuta kausikorttilaiset pääsivät huvittelemaan Särkänniemessä väljästi.

3.7.2021 8:14

Aamulehti

Särkänniemen kausi on käynnistyi rauhallisesti, mutta huvipuistossa alkukesän menekkiin ollaan silti tyytyväisiä.

Kesäkuussa Särkänniemessä huvitteli noin 94 000 kävijää.

– Jos lasketaan ihan kauden alusta asti, kävijöitä on ollut normaalivuoteen verrattuna noin 40 prosenttia vähemmän, sanoo huvipuiston operatiivinen johtaja Tiia Ojansivu.

Normaaliolosuhteissa koko kesäkauden kävijämäärä on Särkänniemessä noin 500 000 – 600 000 ja koko vuonna noin 600 000 – 650 000 asiakasta. Koronapandemian aikana vuonna 2020 huvipuistossa kävi kesäkaudella noin 270 000 henkilöä.

Koronaviruksen vuoksi Särkänniemi avasi ovensa tänä vuonna hieman normaalia myöhemmin. Perinteisesti Särkänniemi on avautunut asiakkaille vappuna, mutta nyt puisto avautui vasta toukokuun puolivälissä.

Menetettyä alkukevättä kurotaan takaisin syksyllä, sillä Särkänniemi on auki lauantaisin koko syyskuun ajan.

Lue lisää: Tältä näyttää Särkänniemen uusi suurterassi Food Park Särkäntori – mukana paikallisia ravintoloita ja Haapasalon hatsapuri

Ei oota ei ole jouduttu myymään

Ojansivu kertoo, että asiakkaat ovat noudattaneet korona-ohjeita mallikkaasti.

– Koronaohjeista muistutetaan myös kuulutuksilla ja kylteillä, hän sanoo.

Kauden alussa Särkänniemeen otettiin koronatilanteen takia vain 3 000 kävijää päivittäin. Koronavirustilanteen muuttuessa aiempaa paremmaksi, myös asiakasmäärää on laajennettu Särkänniemessä 7 000:n. Se on Ojansivun mukaan noin 75 prosenttia normaalivuoden asiakaskapasiteetista.

Ei oota ei ole jouduttu kuitenkaan vielä tänä vuonna myymään, eli huvipuiston kävijäkapasiteetti ei ole kertaakaan täyttynyt äärimmilleen, Ojansivu kertoo.

Lippumäärän lisäksi myös kesän päivittäisiä aukioloja on laajennettu. Juhannuksesta lähtien Särkänniemen huvipuisto on ollut auki joka päivä kello 10–21. Ojansivun mukaan aukioloja laajentamalla huvipuisto pyrkii tasoittamaan kävijämäärää, jotta asiakkailla olisi väljempää.

Huippusesonki alkaa heinäkuussa

Varsinainen huippusesonki on huvipuistoilla heinäkuussa, kun suuri osa suomalaisista kesälomailee.

Ojansivun mukaan Särkänniemessä odotetaan muutenkin vilkasta loppukautta.

– Olemme hyvin luottavaisin mielin. Näitä päiväkohtaisia rannekkeita on myyty ihan kivasti ja myös avoimen päivän rannekkeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut