Suomen Yrittäjien johtajaksi on nimitetty tamperelainen Harri Jaskari - Tampere - Aamulehti

Entinen kansanedustaja ja elinkeinoelämän tamperelaisvaikuttaja Harri Jaskari nimitettiin Suomen Yrittäjien elinkeinopoliittiseksi johtajaksi

Jaskari aloittaa uuden pestin elokuun puolivälissä.

Viime vuodet yrittäjänä toiminut Harri Jaskari aloittaa elokuussa Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikasta vastaavana johtajana. Arkistokuva Jaskarista on otettu Helsingissä syyskuussa 2018.

24.6.2021 12:47

Aamulehti

Tamperelainen Harri Jaskari, 57, on nimitetty Suomen Yrittäjien johtajaksi. Hänen vastuualueekseen tulee elinkeinopolitiikka.

Yrittäjäjärjestön hallitus päätti nimityksestä keskiviikkona.

Kaksitoista vuotta kokoomuksen kansanedustajana toiminut Jaskari putosi eduskunnasta vuoden 2019 vaaleissa. Sen jälkeen hän on toiminut yrittäjänä sekä työskennellyt samalla myös Skoda Transtech oy:n, Exote oy:n ja Korkia oy:n palveluksessa.

Jaskari on hallintotieteiden lisensiaatti. Kansanedustajuuden lisäksi hän on toiminut aiemmin muun muassa kokoomuksen puoluesihteerinä, Tampereen Kauppakamarin toimitusjohtajana, Tampereen kaupunginvaltuuston jäsenenä sekä Pirkanmaan maakuntavaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajana.

– Jaskari tuo Yrittäjiin vahvan ja monipuolisen yhteiskunnallisen kokemuksen ja näkemyksen. Hän hallitsee elinkeinopolitiikan kunnallisella, maakunnallisella ja valtakunnan tasolla. Hänellä on vahva järjestö- ja yrittäjäkokemus sekä laajat verkostot, Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo tiedotteen mukaan.

Harri Jaskari kertoo Aamulehdelle olevansa innostunut uudesta haasteesta. Hänen mukaansa viime vuodet yrittäjyyden parissa ovat antaneet hänelle kokemuspohjaa siitä, mitkä asiat ovat hyvällä tolalla ja mitä yrittäjyydessä voisi parantaa.

Hän toivoo, että yksityinen sektori ja julkinen sektori voisivat rakentaa jatkossa aiempaa vahvempaa yrittäjä-Suomea yhteistuumin.

– Nyt puhutaan paljon esimerkiksi ympäristö- ja ilmastovaikutusten analyysistä, joka on äärettömän tärkeää, mutta poliittisessa päätöksenteossa pitäisi myös tehdä ikään kuin yrittäjävaikutusten analyysiä, eli miten erilaiset päätökset vaikuttavat yrittäjyyden kasvuun ja yrittäjien toimintaan. Olisi hyvä lähteä avoimeen keskusteluun tällaisista asioista, jotta ei tule tehtyä päätöksiä, joka vie yrittäjyyttä heikompaan suuntaan, Jaskari pohtii.

Jaskari aloittaa yrittäjäjärjestössä elokuun puolivälissä. Nykyisin elinkeinopolitiikasta Yrittäjissä vastaava varatoimitusjohtaja Anssi Kujala siirtyy Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n toimitusjohtajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut