Tampereen kaupunkipyörät lanseerataan käyttöön maanantaina 7. kesäkuuta 2021 Tampereen Keskustorin tienoilla Commercen talon edustalla. - Tampere - Aamulehti

Päivämäärä julki: Tampereen kaupunkipyörät aloittavat odotettua aiemmin – käytössä aluksi vain ydinkeskustassa

Aluksi kaupunkiin tulee vain 200 pyörää ja vain keskustan pyöräpysäkit ovat käytössä. Kesäkuun alussa käyttöön otettavat pysäkit on merkitty jutussa olevaan karttaan. Palvelu laajenee heinäkuun aikana.

Tampereen kesän kaupunkipyörän mallikappaletta esiteltiin aiemmin. Pyörän lopullisen ulkoasun näet jutusta.

17.5.2021 16:29

Aamulehti

Tampereen kaupunkipyörien aloituspäivä on nyt selvillä: 7. kesäkuuta.

Pyörät tulevat käyttöön hieman ennakoitua aiemmin. Aluksi arvioitiin, että pyörien käyttöönotto olisi juhannuksen tienoilla. Asiasta kertoo Pirkanmaan osuuskauppa, joka on Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän mainoskumppani.

Pyörät lanseerataan käyttöön maanantaina 7. kesäkuuta Tampereen Keskustorin tienoilla Commercen talon edustalla.

Lue lisää: Nyt selvisivät kesäkuussa Tampereelle saapuvien kaupunkipyörien käyttömaksut – Näin paljon pyörällä ajaminen maksaa

Lue lisää: Tämä kaikki tiedetään kesällä Tampereen kaduille ilmestyvistä kaupunkipyöristä, näin pyörä toimii – katso kuvat pyörästä ja kartta pyöräasemista

Tapahtumassa esitellään pyörien käyttöä, mutta tehdään myös jonkinlaisia stunt-temppuja. Tiedotteessa sanotaan, että pyörät ”taipuvat tapahtumassa moneen maailmanennätysyrityksestä stomp-esitykseen”. Tiedotteessa todetaan myös, että yksi pyöristä lasketaan Näsinneulasta. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Ohjelma on tiedotteen mukaan nähtävissä myös verkossa.

7. kesäkuuta Tampereella aloittaa 200 kaupunkipyörää. Niiden määrä kasvaa heinäkuun aikana, kun kaupunkiin tuodaan vaiheittain vielä 500 pyörää.

Alkuvaiheessa käytössä ovat vain keskustan pyöräasemat.

– Olemme iloisia, että saamme kaupunkipyörät käyttöön jo kesän alussa, vaikkei pyöräverkosto olekaan toimitusvaikeuksista johtuen täydessä laajuudessaan lanseerauspäivänä. Alkuun käytössä ovat keskustan pyöräasemat ja niitä otetaan käyttöön lisää sitä mukaa kun pyörien määrä kasvaa, Tampereen kaupungin joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo tiedotteessa.

Tampereen kaupunkipyörän mainoskumppani on Pirkanmaan osuuskauppa. Se näkyy pyörien ulkoasussa. Pyörässä lukee punaisella ”Sale-pyörä”.

Kaupunkipyörät

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan osittain Tampereen ydinkeskustassa käyttöön 7.6. Palvelu laajenee siitä heinäkuun aikana.

Keskustan lisäksi kaupunkipyöräverkosto ulottuu sen lähialueille, kuten Amuriin, Hatanpäälle, Kalevaan ja Lapinniemeen.

Pyörien käyttöönotto ja palautus hoituvat kaupunkipyörien omalla puhelinsovelluksella. Maksu tapahtuu sovelluksen kautta.

Pyörät tulevat osaksi Nyssen julkisen liikenteen palveluja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut