Ratikan koeliikenteen matkustajien ennakkoilmoittautuminen alkaa - Tampere - Aamulehti

Ennakkoilmoittautuminen Tampereen ratikan koeliikenteen matkustajaksi on käynnissä nyt – näin se toimii

Tampereen ratikan koeliikenne matkustajien kanssa alkaa 10. toukokuuta. Kyytiin pääsy vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen alkoi 3. toukokuuta.

Ratikan koeliikenteessä aletaan ottaa kyytiin maksavia asiakkaita. Kuva on Itsenäisyydenkadulta 14. syyskuuta 2020.

29.4. 10:19 | Päivitetty 3.5. 14:31

Aamulehti

Tampereen ratikan koeliikenne matkustajien kanssa alkaa 10. toukokuuta 2021, ja ennakkoilmoittautuminen matkustajaksi avautui 3. toukokuuta kello 12.

Tampereen Raitiotie oy:n mukaan tässä koeliikenteen vaiheessa testataan aikataulujen mukaista liikennöintiä ja liikennöinnin suunnitelmia niin, että kyydissä on jo maksavia asiakkaita.

Koronaviruksen takia kyytiin pääsy vaatii ennakkoilmoittautumisen. Matkustajamäärää on rajattu, jotta turvavälit voidaan taata.

– Koeliikenne on tarkoitettu tavanomaiseen päivittäiseen matkustamiseen ja matkat ovat siksi yhdensuuntaisia. Toivomme, että ihmiset muistavat ilmoittautuessaan, että tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää, Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita muistuttaa tiedotteessa.

Lue lisää: Ratikan kyytiin pääsee pian satoja koematkustajia päivässä ja viimeisiä yksityiskohtia hiotaan nyt kovaa vauhtia – Tämä koeliikenteen alkamisesta tiedetään

Koeliikennettä ajetaan 15 minuutin vuorovälein arkisin noin kello kello 12–18. Matkat ovat yhdensuuntaisia välillä Etelä-Hervanta – Pyynikintori ja Pyynikintori – Etelä-Hervanta linjalla 3.

Koeliikenteen päivittäinen matkustajakapasiteetti on noin 1 440 henkilöä.

Ratikka ei liikennöi vielä tässä vaiheessa lopullisten aikataulujen mukaisesti, eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole voimassa.

Näin ilmoittautuminen toimii

Ilmoittautuminen avautuu 3. toukokuuta 2021 kello 12 Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen nettisivuilla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

1. Valitse, lähdetkö ratikkamatkalle Etelä-Hervannasta vai Pyynikintorilta.

2. Valitse matkasi päivämäärä.

3. Valitse matkasi lähtöaika.

4. Anna yhteystietosi lomakkeelle.

5. Vahvista tietosi.

6. Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saapumisohjeen sekä QR-koodin, jota sinun tulee näyttää henkilökunnalle, kun saavut lähtöpysäkillesi.

7. Muista ostaa etukäteen matkalippu Nysseltä. Matkan voi maksaa matkakortilla tai mobiililipulla.

8. Sitten voit nousta kyytiin.

Muista nämä

Kyytiin pääsy edellyttää sekä ennakkoilmoittautumisen että Nysse-matkalipun ostamisen ennakkoon.

Lomakkeella voi varata yhden matkan yhdelle henkilölle. Perheenjäsenille tai muille matkaseuralaisille tulee täyttää oma lomake samalle ratikkavuorolle. Lisähenkilöitä pääsee ilmoittamaan omien tietojen vahvistamisen jälkeen "Ilmoita lisähenkilöitä" -linkistä.

Kyytiin voi nousta vain valitsemaltaan lähtöpysäkiltä Etelä-Hervannasta tai Pyynikintorilta, mutta poistua voi millä tahansa reitin pysäkillä.

Matkaliput ratikkaan ostetaan niin koeliikenteen aikana kuin jatkossakin Nyssen kanavista eli Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai käyttämällä Nysse-matkakorttia. Ratikassa ei myydä matkalippuja.

Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu. Voimassa ovat normaalit liput ja hinnat, myös maksuttomaan matkaan oikeutetut.

Myöhemmin kesällä alkaa vaihe, jolloin matkustajille tulee tarjolle avoimia vuoroja laajemmin liikennöintiajoin. Ratikan varsinainen liikennöinti alkaa 9. elokuuta 2021.

Tampereen Raitiotie oy:n mukaan koronaturvallisuus on koeliikenteessä huomioitu monella tavalla. Matkustajamäärien rajoittamisen lisäksi raitiovaunut saavat nanopinnoitteen, joka tappaa virukset pinnoilta muutamassa minuutissa.

Vaunuihin asennetaan myös käsidesiautomaatit ja matkustajia informoidaan matkan aikana kuulutuksin, ohjevideoin ja opastein. Vaunut ovat hyvin ilmastoituja, mutta ilmanvaihto tehostetaan vielä sillä, että kaikki ovet avataan joka pysäkillä. Lisäksi vaunut siivotaan joka päivä tehostetusti.

– Pidetään yhdessä huolta, että kaikkien matkakokemus on antoisa ja turvallinen. Noudatetaan siis suosituksia maskeista, hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja oikeasta tavasta yskiä ja aivastaa. Jos sinulla on pieniäkin flunssan oireita, vapauta paikkasi seuraavalle. Pääset varmasti kyytiin myöhemmin, Tampereen Raitiotie oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö summaa tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos