Näin paljon Tampereen kaupunkipyörällä ajaminen maksaa - Tampere - Aamulehti

Nyt selvisivät kesäkuussa Tampereelle saapuvien kaupunkipyörien käyttömaksut – Näin paljon pyörällä ajaminen maksaa

Lopullisen päätöksen maksuista tekee yhdyskuntalautakunta ensi viikolla.

Tällainen on Tampereen kesällä käyttöön otettava kaupunkipyörä.

24.4. 9:03

Aamulehti

Tampereen kaupunkipyörien käyttömaksut on julkaistu.

Kesäkuussa käyttöön otettavien pyörien käyttömaksu on viisi euroa päivästä, kymmenen euroa viikosta tai 25 euroa koko lokakuun loppuun kestävästä pyöräilykaudesta.

Käyttömaksuilla pääsee ajamaan puoli tuntia kerralla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että päivämaksulla voi ajaa useita kertoja enintään 30 minuutin matkoja. Jos matka on yli puoli tuntia, pyöräilijältä peritään yksi euro jokaisesta yli menevästä puolesta tunnista.

Pyörät otetaan käyttöön ja palautetaan asemille, joita on keskustan alueella noin 70.

Yhtäjaksoisesti pyörää voi käyttää enintään viisi tuntia. Sen jälkeen pyörän käytöstä veloitetaan 80 euron viivästysmaksu.

Lopullisen päätöksen maksuista tekee Tampereen yhdyskuntalautakunta kokouksessaan tiistaina 27. huhtikuuta.

Pyörien esitetyt käyttömaksut ovat hyvin samansuuntaisia kuin muiden Suomen kaupunkipyöräjärjestelmien. Tämä käy ilmi Aamulehden selvityksestä:

Lue lisää: Tämä kaikki tiedetään kesällä Tampereen kaduille ilmestyvistä kaupunkipyöristä, näin pyörä toimii – katso kuvat pyörästä ja kartta pyöräasemista

Lähes puoli miljoonaa kaudessa

Käyttöoikeusmaksuista on arvioitu saatavan noin 450 000 euroa kaudessa. Koko kaupunkipyöräjärjestelmän hinta neljän vuoden sopimuskaudelle on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Pyörien on tarkoitus olla käytössä jatkossa huhtikuun puolesta välistä lokakuun loppuun saakka.

Pyörän saa käyttöön mobiilisovelluksella, jolla myös käyttömaksu hoituu.

Kaupunkipyörää ei ainakaan alussa pysty käyttämään matkakortilla, vaan pyörä avataan ja lukitaan puhelinsovelluksella. Pyörän lukon QR-koodi skannataan puhelimella ja lukitus aukeaa. Palauttaessa pyörää punainen vaijeri pyöritetään pyörän pinnojen välistä sekä telineen ympäri ja lukitaan. Äänimerkki kertoo palautuksen onnistumisesta

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos