Tampereen ratikan koeliikenne alkaa 10. toukokuuta 2021 - Tampere - Aamulehti

Nyt se on selvillä: Ratikan koeliikenne alkaa – kyytiin pääsee ilmoittautumalla, matkalippu tarvitaan

Ratikka alkaa liikennöidä Tampereella 9. elokuuta. Ennen sitä aloittaa kuitenkin koeliikenne.

Ratikan koeajot alkoivat testimatkustajien kanssa maaliskuussa. Nyt selvillä on myös koeliikenteen alkamispäivä.

21.4. 13:05

Aamulehti

Koronaviruspandemia viivästytti Tampereen ratikan koeliikenteen aloittamista, mutta nyt päivämäärä on selvillä.

Koeliikenne alkaa 10. toukokuuta, Tampereen Raitiotie kertoi keskiviikkona. Ennakkosuunnitelmasta poiketen täysin avointa koeliikennettä ei voida aloittaa, vaan ratikan kyytiin pääsee ennakkoilmoittautumalla.

Paikat koeliikenteeseen täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisesta kerrotaan lisää ensi viikolla.

Koeliikennettä ajetaan arkisin 15 minuutin vuorovälein noin kello 12–18 linjalla 3. Linja kulkee Hervantajärven ja Pyynikintorin välillä.

Lue lisää: Tampereen pääkadun myllerrys on pintasilausta vaille valmis – Näitä töitä keskustassa tehdään vielä ennen siirtymistä ratikka-aikaan

Tampereen kaupungin joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo, että koronatilanteen takia matkustajamäärää täytyy rajata, jotta vaaditut turvavälit voidaan pitää.

– Toivomme, että ihmiset muistavat ilmoittautuessaan, että tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää. Kaikki pääsevät kyllä ennen pitkää kokeilemaan ratikalla matkustamista, Periviita lisää.

Ilmoittautumisen lisäksi kyytiin astuvan on ostettava matkalippu Nyssen kanavista. Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkustamiseen tarvitaan kahden vyöhykkeen matkalippu.

Vastuuta myös matkustajilla

Tampereen Raitiotie oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo, että turvallisen koeliikenteen käynnistämiseen valmistaudutaan monin tavoin.

– Vaunuihin asennetaan esimerkiksi käsidesiautomaatit. Lisäksi informoimme matkustajia kuulutuksin, ohjevideoin ja opastein, Sirviö kertoo.

Lisäksi raitiovaunut saavat nanopinnoitteen, joka tappaa virukset pinnoilta muutamassa minuutissa.

Tampereen Raitiotie muistuttaa, että myös matkustajilla on vastuu turvallisesta matkustamisesta. Kyytiin ei tule tulla, jos on pieniäkin oireita.

Suositus maskin käytöstä koskee myös ratikkaa.

Tärkeä vaihe ennen elokuuta

Tampereen ratikka aloittaa liikennöinnin 9. elokuuta.

Tampereen Raitiotie oy kertoo, että koeliikenne on ratikan käyttöönoton kannalta tärkeä vaihe, jossa viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat.

Tällöin kyytiin otetaan jo maksavia asiakkaita, mutta ratikka ei vielä liikennöi lopullisten aikataulujen mukaisesti.

Samalla, kun koematkustajat pääsevät ratikan kyytiin, saavat kuljettajat ja liikenteenohjaajat kokemusta matkustajien kanssa aikataulun mukaan ajamisesta.

Ennakkoilmoittautumista vaativaa koeliikenteen vaihetta seuraa myöhemmin kesällä vaihe, jolloin matkustajille tulee tarjolle vuoroja laajemmin liikennöintiajoin.

Päivitys 21.4.2021 kello 13.28: Juttu päivitetty kauttaaltaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: