Iäkäs henkilö jäi kuorma-auton alle ja kuoli Tampereen Hämeenpuistossa - Tampere - Aamulehti

Iäkäs henkilö jäi kuorma-auton alle ja kuoli Tampereen Hämeenpuistossa – Tämä onnettomuudesta tiedetään nyt

Jalankulkija jäi kuorma-auton alle suojatiellä Puutarhakadun ja Hämeenpuiston risteysalueella Tampereen keskustassa. Poliisi tiedotti kolmen aikaan iltapäivällä, että Hämeenpuisto on saatu avattua liikenteelle.

Ennen kolmea iltapäivällä Hämeenkadun kohdalta oli katkaistu Hämeenpuiston pohjoiseen vievät kaistat. Turmapaikalla oli edelleen pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä.­

19.4. 13:32 | Päivitetty 19.4. 16:54

Aamulehti

Hämeenpuiston ja Puutarhakadun risteyksessä Tampereen keskustassa tapahtui maanantaina iltapäivällä onnettomuus, jossa menehtyi yksi henkilö.

Sisä-Suomen poliisin komisario Ari Aro kertoo, että onnettomuus tapahtui suojatiellä ja siinä menehtyi iäkäs henkilö, joka jäi kuorma-auton alle.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kuorma-auto oli ajamassa Puutarhakatua Hämeenpuiston suuntaan ja kääntymässä risteyksessä oikealle Hämeenpuistoon. Samaan aikaan jalankulkija oli ylittämässä suojatietä Puutarhakadun ja Hämeenpuiston risteyksessä, poliisi tiedottaa.

Liikenne katkaistiin Tampereen keskustassa onnettomuuden takia Hämeenpuiston ja Puutarhakadun risteyksessä maanantaina puolenpäivän jälkeen. ­­

Aro kertoi Aamulehdelle, että kuorma-auton alle jäänyt henkilö menehtyi onnettomuuspaikalle.

Onnettomuuden takia osa Hämeenpuistosta oli suljettuna noin kahden tunnin ajan.

Paikalla oleva Aamulehden toimittaja Saara Tunturi kertoi hieman ennen kolmea, että Hämeenkadun kohdalta oli katkaistu Hämeenpuiston pohjoiseen vievät kaistat. Turmapaikalla oli tuolloin pelastuslaitoksen ja poliisin yksiköitä. Pohjoiseen menevillä kaistoilla oli paljon liikennettä.

Liikenne pahoin ruuhkautunut

Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 12.33. Poliisi sai tehtävän Hätäkeskukselta noin kello 12.30.

Onnettomuuspaikalla oli hieman ennen yhtä iltapäivällä poliisi ja pelastuslaitos, jotka eristivät risteysaluetta. Poliisi tiedotti kolmen aikaan iltapäivällä poistuneensa tapahtumapaikalta.

Aro kertoi Aamulehdelle kello 13.58, että Hämeenpuisto Puutarhakadusta pohjoisen suuntaan on katkaistu liikenteeltä ja liikenne alueella on erittäin pahoin ruuhkautunut. Aron mukaan autojonot ulottuvat Tampereen valtatielle saakka. Myös tieliikennekeskus tiedotti kello 14.13, että liikenne alueella ruuhkautuu.

Poliisi syysi Twitterissä välttämään Hämeenpuistoa pohjoisen suuntaan.

Kello 14.18 poliisi arvioi, että Hämeenpuisto on suljettuna Puutarhakadusta pohjoiseen vielä noin tunnin ajan.

Poliisi tiedotti Twitterissä noin kolmelta iltapäivällä, että Hämeenpuisto oli jälleen avattu liikenteelle.

Poliisi tiedottaa selvittävänsä tarkempaa tapahtumien kulkua ja aloittavansa tapahtuneesta esitutkinnan. Poliisi tiedottaa asiasta aikaisintaan huomenna tiistaina 20. huhtikuuta.

Juttua päivitetty 19.4.2021 kello 14.57: Lisätty kuva ja kartta sekä Aamulehden toimittajan kommentit turmapaikalta.

Juttua päivitetty 19.4.2021 kello 15.24: Lisätty tieto siitä, että Hämeenpuisto on jälleen avattu liikenteelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?