Padel valtaa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen kesäkuukausien ajaksi - Tampere - Aamulehti

Suosikkilaji valtaa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen kesäkuukausien ajaksi – ”Pelikokemuksen pitäisi olla valtakunnallisellakin tasolla uniikki”

Tampereen messu- ja urheilukeskuksen C-halli saa uudenlaista elämää kesäkuukausien ajaksi, kun halliin pystytetään kymmenen padel-kenttää.

Kesäkuukausina padelia pääsee pelaamaan Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, jonne nousee kymmenen padel-kenttää.­

16.4. 20:41

Aamulehti

Trendilajiksi noussut padel valtaa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen C-hallin kesäkuukausien ajaksi.

Tampereen messu- ja urheilukeskus oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo kertoo, että päätös C-hallin muuttamisesta padelin pelaamiseen syntyi varsin nopeasti sen jälkeen, kun kun Padel Tampere oy oli häneen yhteydessä.

Vähätalo kertoo, että messu- ja urheilukeskus olisi ollut valmis tarjoamaan tilat käyttöön hetikin, mutta koska kentät valmistetaan varta vasten messuhallia varten Espanjassa, ottaa se oman aikansa.

Vähätalo kertoo, että tämän hetkisen suunnitelman mukaan kymmenen padel-kenttää avautuvat C-hallissa toukokuun puolessa välissä. Kentät ovat avoinna elokuun loppuun saakka.

– Kun tavara saapuu Tampereelle urakoimme kentät nopeasti paikoilleen. Ensi viikolla tiedämme tarkemmin päivän, jolloin kentille pääsee pelaamaan.

Erityinen tila

Padel Tampereen yrittäjä Eetu Rahkola on innoissaan hankkeen toteutumisesta.

– Idea padel-kenttien pystyttämisestä messu- ja urheilukeskukseen syntyi jo pitkän aikaa sitten. Nyt haave kuitenkin muuttui konkretiaksi ja hyvä niin, sillä laji on kovassa nosteessa ja etsimme uusia ja laadukkaita tiloja jatkuvasti.

Rahkola sanoo, että messuhalli on oivallinen paikka monestakin syystä.

– Kyseessä on iso ja monipuolinen tila, jossa pelaaminen on vallitsevasta koronatilanteesta johtuen terveysturvallista. Myös korkea tila mahdollistaa nostolyönnit samalla, kun valaistusta pystytään parantamaan.

Rahkola lupaa, että luvassa on maailman luokan meininkiä, jota luo tilojen lisäksi uusi pelikokemukseen liittyvä konseptiajatus, josta ei vielä kerrota tarkemmin.

– Pelikokemuksen pitäisi olla valtakunnallisellakin tasolla uniikki. Uskonkin, että pelaajia tulee kauempaakin.

Uusien padel-kenttien ympärille pyritään rakentamaan myöhemmin kevään ja kesän aikana myös tapahtumia.

Rahkola sanoo, että koronatilanteen mukaan näitä voisivat olla esimerkiksi kilpailut, yrityksille suunnatut tyky-tapahtumat sekä alkeiskurssit.

Siirrettävät kentät

Sekä Rahkola että Vähätalo näkevät, että elokuun jälkeen padelia voisi pelata messu- ja urheilukeskuksessa jatkossakin.

– Varmasti se voisi olla mahdollista. Tällä hetkellä suunnitelma on kuitenkin se, että lähdemme toteuttamaan syksyn messutapahtumia.

Vähätalo ei kuitenkaan näe mahdottomana ajatuksena sitä, että pop-up-tyylinen pelialue tekisi messuhalliin paluun esimerkiksi ensi kesänä. Vähätalo sanoo, että tarve kuitenkin ratkaisee tilanteen.

Rahkola sanoo, ette sen jälkeen, kun popup-kentät puretaan urheilu- ja messuhallista, sijoitetaan ne muihin kohteisiin. Hän kuitenkin arvioi, että pelikentät voisivat sijoittua samaan tilaan myöhemminkin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?