Kymmenes raitiovaunu on Tampereella - Tampere - Aamulehti

Kymmenes raitiovaunu on nyt Tampereella, raiteille jo heti aamulla: ”Kyllä tässä ehti jo hieman vaunupulaa olla”

Tampereen kymmenes raitiovaunu saapuu Hervannan varikolle tiistaina. Kiskoille se siirretään varhain keskiviikkoaamuna ja liikenteessä se nähdään noin viikon kuluttua.

Tampereen raitiotien liikenne alkaa elokuussa. Tiistaina Tampereelle saapui jo kymmenes raitiovaunu. Kuvan vaunu ajoi ensimmäistä kertaa pimeällä testiajoa Tampereen keskustassa 24. maaliskuuta.­

13.4. 21:55

Aamulehti

Tampereen raitiotien kymmenes raitiovaunu saapui Tampereelle tiistaina.

Tampereen raitiotie oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen kertoi Aamulehdelle hieman iltayhdeksän jälkeen, että vaunu on ajasta päätellen jo saapunut tai saapumassa Hervannan varikolle.

Huttunen kertoo, että raitiovaunun matka Kajaanista Skoda Transtechin tehtaalta Tampereelle on sujunut hyvin.

– Kävimme asiasta keskustelua päivällä, jolloin tieto oli se, että kaikki on sujunut tienpäällä kitkattomasti entiseen malliin, Huttunen kertoi.

Lue lisää: Video: Tampereen keskustassa ajoi ensimmäistä kertaa ratikoita jonossa yövuoroissa – ajelut keräsivät matkustajilta kehuja, mutta yhtä asiaa kritisoitiin

Lue lisää: Uutta tietoa: Tampereen ratikka aloittaa liikenteen osittain jo kesäkuussa – Näin täydellisesti bussiliikenne mullistuu raitiotien takia, isoin muutos Hämeenkadulla

Lue lisää: Tampereen ratikan kyljet on myyty mainostajille jo kuukausiksi eteenpäin – ”Kysyntää on huomattavasti enemmänkin kuin vaunuja”

Huttunen kertoo, että Tampereelle tiistaina saapunut raitiovaunu siirretään kiskoille varhain keskiviikkoaamuna. Tämän jälkeen vaunulle tehdään käyttöönottotoimenpiteitä ja liikenteessä se nähdään noin viikon kuluttua.

Tampereelle saapuu vielä yhdeksän raitiovaunua. Seuraavat kaksi vaunua saapuvat Tampereelle huhti- ja toukokuun aikana.

Huttunen on iloinen siitä, että vaunuja saapuu Tampereelle tasaiseen tahtiin aikataulun mukaisesti.

Hän kertoo, että kymmenes vaunu vastaa nyt hyvin siihen tarpeeseen, joka raitiovaunukuljettajien koulutuksessa on tällä hetkellä.

– Koulutukset ovat täydessä käynnissä ja koulutusajoja tehdään kahdessa vuorossa. Kyllä tässä ehti jo hieman vaunupulaa olla, mutta nyt saapuvan vaunun avulla pystymme jälleen etenemään koulutusajoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?