Sepänkadun ratikkatyöt alkavat - Tampere - Aamulehti

Raitiotien rakentaminen alkaa Sepänkadulla ensi viikolla – Työt aiheuttavat muutoksia liikenteeseen

Työt alkavat Satakunnankadun ja Pirkankadun väliseltä osuudelta. Autoliikenne siirtyy kadun länsireunaan.

Sepänkadun sillan purkutöihin päästään kevään aikana.

10.3. 17:33

Raitiotien länsihaaran rakentamistyöt Sepänkadulla käynnistyvät ensi viikolla eli 15.3. alkaen.

Työt aloitetaan Pirkankadun ja Satakunnankadun välisellä osuudella. Ensimmäiseksi tehdään hulevesilinjaa ja muita johto- ja putkitöitä kadun itäreunassa. Työt tällä katuosuudella kestävät ensi vuoden kesään saakka.

Töistä aiheutuu muutoksia liikenteeseen. Autoliikenne siirtyy kadun länsireunaan siten, että kumpaankin suuntaan on yksi ajokaista.

Jalankulku ohjataan kadun länsipuolelle. Sepänkadun ylittävät suojatiet säilyvät nykyisellään. Pyöräily Pirkankadun ja Satakunnankadun väliseltä osuudelta ohjataan kiertoreiteille muun muassa Pirkankadun pohjoispuolen kautta.

Kiinteistöille pääsy ja huoltoajo Sepänkadulla järjestetään koko töiden aikana.

Lisätietoa kulkureiteistä saa täältä.

Silta puretaan keväällä

Sepänkadun raitiotietyöt jatkuvat myöhemmin keväällä nykyisen sillan purkutöillä ja uuden rakentamisella. Samassa yhteydessä aloitetaan rakennustyöt Satakunnankadun ja Paasikiventien välisellä katuosuudella.

Toukokuun alkupuolella katkaistaan Sepänkadun sillan kautta kulkeva liikenne. Pirkankadun ja Satakunnankadun väliseltä katuosuudelta katkaistaan tässä vaiheessa autoliikenne.

Liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä töiden aloitusajankohtaa.

Sillasta tulee paljon nykyistä leveämpi

Sepänkadun sillan uusimista valmistellaan kevään aikana tekemällä rautatiealueella sähköratamuutoksia. Rautatiealueella työskennellään pääsääntöisesti öisin.

Sepänkadun silta levenee uudistuksessa enimmillään yli 40-metriseksi, kun sillan nykyinen leveys on reilut 15 metriä. Sillalle tulee raitiotieliikenteen lisäksi kaistat autoliikenteelle, jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Nyt alkavat työt kestävät arviolta loppukesään 2022 asti. Sen jälkeen rakennetaan vielä raitiotien ajolangat ja mahdollisesti muita järjestelmiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut