Jäteauma paloi Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksessa - Tampere - Aamulehti

Jäteauma paloi Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksessa – pelastuslaitos sammutti paloa 10 tunnin ajan

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo, että palo syttyi itsestään.

Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksessa syttyi lauantaiaamuna tuleen parisataa metriä pitkä sekajäteauma. Sammutustyöt jatkuivat pitkälle iltapäivään.­

27.2. 6:58

Aamulehti

Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksessa lauantaiaamuna tuleen syttynyt, parisataa metriä pitkä sekajäteauma saatiin sammutettua lauantaina iltapäivällä. Pirkanmaan pelastuslaitos työskenteli palopaikalla koko päivän. Iltapäivällä noin viiden aikaan tilanne oli viimein ohi.

– Yksiköt olivat siellä töissä kymmenen tuntia. Auma saatiin auki ja leviteltyä laajemmalle alueelle, tampattua ja kasteltua. Siellä ei enää savunmuodostusta ja paloja ole, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen hieman ennen seitsemää lauantai-iltana.

Hiltunen kertoi aiemmin päivällä, että tuli oli päässyt paikoin aumaan hyvin syvälle niin, että aumaa piti avata työkoneilla. Kasaa leviteltiin päivän aikana matoksi, tampattiin jyrällä ja kasteltiin, jotta kytevä ja palava sekäjäte saatiin sammumaan.

Tulipalon kimpussa ahkeroi kahdeksan pelastuslaitoksen työntekijää.

Aumapalot melko yleisiä

Pirkanmaan pelastuslaitos sai jätekeskuksesta hälytyksen Tarastejärventielle kello 6.29. Hiltusen mukaan palosta muodostui jonkin verran savua, mutta ei kuitenkaan runsaasti eikä siitä näin ollen koitunut merkittävää haittaa lähiseudun asujaimistolle.

– Luulen, että savu hajoaa melko hyvin tuuleen, mutta tuulensuunnasta haitat tietysti riippuvat, Hiltunen sanoi aikaisemmin päivällä.

Hiltusen mukaan aumapalot ovat suhteellisen yleisiä, koska jäte lämpiää niissä ja kasan lämpötila nousee. Ulkopuolista syttymissyytä paikalla ei todettu.

– Se on kemiallinen tapahtuma, jossa jäte muhii ja lämpö alkaa nousta, ja tapahtuu tällainen itsesyttyminen. Niitä aika ajoin siellä on.

27.2.2021 kello 7.34: Lisätty tieto, että tulessa on jätekasa.

27.2.2021 kello 9.28: Lisätty Hiltusen kommentit tilanteesta ja tieto, että kyseessä on pelastuslaitoksen aiemmin ilmoittamaa suurempi jätekasa.

27.2.2021 kello 14.30: Päivitetty tilannetiedot siitä, että auma palaa edelleen ja sammutustyöt kestävät iltaan.

27.2.2021 kello 18.54: Päivitetty juttua viimeisillä tiedoilla. Palo saatu sammumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?