Hervannan keskuksen itäpuolelle lisää asuntoja kaavamuutoksella - Tampere - Aamulehti

Hervanta saisi 750 uutta asukasta liikekeskuksen itäpuolelle Tampereella – ratikkareitin lähelle suunnitellaan myös kapeaa kaupunkiaukiota

Kaava-alueella sijaitsee nykyisin toimisto- ja tutkimuskäytössä oleva rakennus Tutka sekä teekkarisauna.

Havainnekuva Hervannan keskuksen itäpuolelle suunnitteilla olevista taloista. Alueelle rakennettavissa taloissa olisi viidestä seitsemään kerrosta.­

26.2. 8:10

Aamulehti

Poliisikoulunkadun ja Tekniikankadun väliin rakennetaan Tampereella asuntoja ja toimisto- sekä liiketilaa. Osin rakentamaton alue sijaitsee Hervannan liikekeskuksesta itään.

Rakentamisen mahdollistavan asemakaavamuutoksen valmisteluaineisto on Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan nähtävillä 18. maaliskuuta saakka. Suunnittelualue on 6,6 hehtaaria.

Koteja tulisi 750 asukkaalle kolmeen kortteliin. Kortteleista kaksi olisi Hervannan valtaväylän varrella. 5–6-kerroksisiin taloihin tulisi myös liiketilaa. Toimistotilojen kortteli sijoittuu näistä itään. Kolmas, kuuden 6–7-kerroksisten asuintalojen kortteli sijaitsisi muista idempänä puiston vierellä.

Hervannan valtaväylän varrella säilytetään kalliomuodostelma, johon yhdistetään kapea kaupunkiaukio liiketiloineen. Aukio ja taideaihe valaistuksineen korostavat korttelin sijaintia Hervannan keskusakselilla.

Valtaväylän vierellä asuinkorttelit muodostavat muurimaisen, pihoja suojaavan massan. Tekniikankadun eteläpuolella kulmaan on sijoitettu tornimainen rakennusosa. Itäisen korttelin pistemäiset asuintalot sijoittuvat vapaammin puistoon avautuvalle kalliorinteelle.

Kaava-alueella sijaitsee nykyisin toimisto- ja tutkimuskäytössä oleva rakennus Tutka sekä teekkarisauna. Teekkarisaunalle on rajattu alue lähimpänä kaava-alueen itärajaa. Nykyistä toimistorakennusta täydennetään uudella rakennusosalla.

Alueella on käyttämätöntä rakennusoikeutta, ja lisää on tulossa noin 15 000 kerrosalaneliötä. Asuinrakennusoikeutta on tulossa 34 000 kerrosalaneliömetriä, ja toimisto-, liike-, opetus- ja tutkimuskäyttöön osoitetaan noin 14 400 kerrosneliömetriä. Lisäksi alueelle rakennetaan asuinrakennusten maanalaiset pysäköintilaitokset.

Lähin raitiotiepysäkki sijaitsee noin 300 metrin päässä Insinöörinkadulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?