AL selvitti Tampereen valtuuston poissaolot, aloitteet ja puheenvuorot - Tampere - Aamulehti

Näin Tampereen valtuusto työskenteli: seitsemän poliitikkoa istui jokaisen kokouksen alusta loppuun – Yksi ilmiö saa nyt heiltä kovaa kritiikkiä

Aamulehti selvitti Tampereen valtuutettujen poissaolot sekä eniten puhuneet ja aloitteita tehneet valtuutetut. Kävimme myös läpi, mitä päättyvällä kaudella on saatu aikaan. Tunnolliset valtuutetut kritisoivat kokousten kestoa ja keskustelukulttuuria. ”Raskainta on poliittinen teatteri”, sanoo yksi. ”Välillä huudeltiin törkeitäkin kommentteja”, toteaa toinen. Alussa koettu yhtenäisyys repeili valtuustokauden aikana.

Nämä seitsemän ovat istuneet jokaisen Tampereen valtuuston kokouksen alusta loppuun: ylhäältä vasemmalta Aila Dündar-Järvinen, Lassi Kaleva, Kalle Kiili, Lauri Lyly ja alhaalta vasemmalta Ilkka Porttikivi, Ilkka Sasi ja Noora Tapio.

21.2. 7:00 | Päivitetty 23.2. 7:01

Aamulehti

Poikkeuksellinen, erikoinen, myrskyisä, mielenkiintoinen, alussa yhtenäinen mutta loppua kohti rikkonainen. Näin kuvailevat Tampereen kulunutta valtuustokautta joka ainoassa kokouksessa istuneet valtuutetut.

Aamulehti pyysi kaupungilta tiedot puheenvuoroista ja aloitteista valtuustokauden alusta vuoden 2020 loppuun. Tilasto poissaoloista kattaa niin ikään ajanjakson kesäkuusta 2017 vuoden 2020 loppuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: