Katastrofi oli lauantaina lähellä Hatanpään valtatien suojatiellä - Tampere - Aamulehti

Katastrofi oli lauantaina lähellä Hatanpään valtatien suojatiellä: ”Vaaratilanne oli todellinen”

Henkilöautoilija ajoi suojatien eteen pysähtyneen bussin ohi pysähtymättä. Lapsikin oli ylittämässä suojatietä. ”Vaaratilanne oli todellinen”.

Onnettomuus sattui Hatanpään valtatiellä lähellä Tampereen linja-autoasemaa lauantaina 30. tammikuuta.

1.2. 16:19 | Päivitetty 1.2. 19:55

Aamulehti

Katastrofin ainekset olivat hyvin lähellä viime lauantaina vanhan poliisiaseman edustalla Tampereen Hatanpään valtatie 18:n kohdalla.

Kaupunkiliikenteen bussi oli pysähtynyt suojatien eteen päästääkseen tietä ylittävät jalankulkijat turvallisesti tien toiselle puolelle.

Bussin ollessa pysähtyneenä suojatien eteen oli toista kaistaa ajanut henkilöauto, joka oli ohittanut suojatien pysähtymättä.

– On sanottava, että katastrofin ainekset olivat tällä kertaa todella lähellä. Oli onni onnettomuudessa, että tässä selvittiin näin vähällä, koska vaaratilanne oli todellinen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Partanen.

Lue lisää: Hatanpään valtatiellä lauantaina liikenneonnettomuus – poliisi on käynnistänyt esitutkinnan

Suojatien ylittäjiä oli useita, joukossa muun muassa äiti lapsineen. Äiti sai henkilöauton ohiajossa osuman, mutta lapsi ehti väistää tilannetta.

– Meillä on tilanteesta videotallennetta ja kuulustelut ovat vielä kesken, mutta selkeältä näyttää, että tapaus etenee syyttäjälle törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisensa, sanoo rikoskomisario Partanen.

Arto Partanen kertoo paikan olevan hankalan muun muassa meneillään olevien tietyömaiden takia, mutta siitä huolimatta autoilijoiden olisi oltava liikenteessä tarkkoina varsinkin suojateiden läheisyydessä.

Oikaisu 1.2.2021 kello 19.55: Poistettu jutun lopusta virheellinen tapahtuma-aika.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut