Tampereen ytimeen nousee maamerkki, joka muuttaa merkittävästi historiallista aluetta – Katso laaja kuvagalleria uuden taidemuseon huimista suunnitelmista

Sara Hildénin taidemuseo mullistaa Finlaysonin tehdasalueen länsipuolen. Koostimme kuvagallerian arkkitehtikilpailun ehdotuksista. Tärkeästä ajoväylästä voi tulla yhteistä katutilaa tai puistoon nousta korkea torni.

Arkkitehtikilpailuun tuli 472 hyvin erilaista ehdotusta. Chimney Square Park -ehdotus nostaisi korkean tiilirakennuksen puiston reunalle. Portti-ehdotuksen julkisivu on metallia ja lasia ja avaa suoran näkymän puistoon rakennuksen läpi. Arcus luo uuden portin Finlaysoninkadun ylle ja jättää puistolle tilaa laajentua.

6.2.2021 7:00

Aamulehti

Sara Hildénin uuden taidemuseon arkkitehtikilpailuun tuli lopulta 472 hyväksyttyä ehdotusta. Voittajan valinta on haastava tehtävä, sanoo palkintolautakunnan jäsen, professori ja arkkitehti Rainer Mahlamäki.

– Olen tyytyväinen satoon, ehdotusten kirjo on hyvin monipuolinen. Kilpailussa on paljon korkeatasoista ja ammattimaista työtä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut