Kesätyö: Kokeneet rekrytoijat neuvovat, miten erotut massasta - Tampere - Aamulehti

Kesätöitä on koronasta huolimatta paljon tarjolla – Kokeneet rekrytoijat neuvovat, miten erotut massasta: ”Moni kertoo olevansa iloinen ja sosiaalinen”

Koronasta huolimatta kesätyöpaikkoja on Tampereella tarjolla lähes normaalivuosien tapaan. Työhaastattelut kuitenkin tehdään etäyhteyksillä, osa työsopimuksista voi olla ehdollisia tai niiden tuntimäärä vaihtelee. Kolme nuorta kertoo, miten koulun tet-jaksolla, harrastuksilla ja omalla aktiivisuudella voi olla ratkaiseva merkitys työnhaussa. Kysyimme myös kokeneilta rekrytoijilta, miten tuhansien hakijoiden joukosta voi erottua.

Daniel Marenk, Konsta Lamminen ja Alina Nuutila ovat jo kokeneita kesätyönhakijoita. Nuutila sai ensimmäisen kesätyöpaikkansa harrastuksen kautta, Daniel Marenk teki vaikutuksen työnantajaansa koulun tet-jaksolla ja Lamminen päätyi kaupan alalle Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun kautta.

1.2. 6:01

Aamulehti

Kesätöiden haku on nyt kiivaimmillaan. Tampereen suuret kesätyönantajat kertovat, että koronasta huolimatta paikkoja on tarjolla yhtä paljon kuin ennenkin.

Korona kuitenkin vaikuttaa työhaastatteluihin ja osaan työsopimuksista, jotka tehdään ehdollisina tai vaihtuvan tuntimäärän mukaan. Hakijoina voi tänä keväänä olla myös aikuisia ammattilaisia, jotka on lomautettu tai irtisanottu koronatilanteen vuoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut