Näsijärvellä vaarallisia railoja - Tampere - Aamulehti

Näsijärvellä on vaarallisia railoja: ”Jos ei paikkoja tunne, ei kannata lähteä jäälle” – jään paksuus oli keskiviikkona yhdeksän senttiä

Tampereen satamien huolto- ja kunnossapidosta vastaava Pekka Lahti Pajapekka oy:stä kertoo olosuhteiden olevan nyt sellaiset, että railoja muodostuu.

Näsijärvi sai jääkannen 14. tammikuuta. Kuvassa näkyy Keissaari.­

21.1. 10:55

Aamulehti

Näsijärvelle on muodostunut vaarallisia railoja, kertoo Tampereen satamien huolto- ja kunnossapidosta vastaava Pekka Lahti Pajapekka oy:stä. Lahti sanoo, että todennäköisesti railoja on myös Pyhäjärvellä.

– Olosuhteet ovat nyt sellaiset, että niitä muodostuu. Näsijärvellä on ihan avovettäkin Myllyniemen kärjessä, Lahti sanoo.

Railojen syntymiseen vaikuttavat Lahden mukaan kova tuuli ja lämpötilan vaihtelu.

Pajapekka oy teki ensimmäinen jäämittauksen Näsijärvellä eilen keskiviikkona, jolloin jään paksuus oli yhdeksän senttiä. Mittauskohta sijaitsee Siilinkarin eteläpuolella.

Lahti ei erittele tarkempia vaaranpaikkoja, koska on mahdotonta tietää, minne railoja muodostuu.

– Jos ei paikkoja tunne, ei kannata lähteä jäälle.

Näsijärvi sai jääkannen 14. tammikuuta

Näsijärvi jäätyi torstaina 14. tammikuuta. Myös Pyhäjärvi on jäätynyt lukuun ottamatta osuutta Ratinan suvannosta arboretumille. Alueelle ei tule kunnon jäätä kosken virtauksen takia.

Näsijärvellä on sulaa ja heikkoa jäätä Halkoniemen sataman tuntumassa Niemenrannan satamatöiden takia. Tampereen kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa. Sulaa on myös Uittotunnelin ja Lielahden kartanon välillä.

Lisäksi Näsijärvellä Tammerkosken niskalla on perinteisesti sulaa ja heikkoa jäätä. Nyt myös Ranta-Tampellan kanavan suuta on syytä välttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?