Jouni Ovaska ilmoittautui Tampereen pormestarikisaan - Tampere - Aamulehti

Jouni Ovaska lähtee mukaan Tampereen pormestarikisaan

Tampereen kaupunginvaltuutettu on myös keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Jouni Ovaska kertoi ehdokkuudestaan etätiedotustilaisuudessa Helsingistä. Eduskunnalla on hänen mukaansa menossa tiivis istuntoviikko.

9.12.2020 10:39

Aamulehti

Keskustan Jouni Ovaska kertoi keskiviikkona lähtevänsä ehdolle Tampereen pormestariksi. Keskustan kunnallisjärjestö asetti Ovaskan pormestariehdokkaakseen yksimielisesti.

Edellisissä kunnallisvaaleissa keskustalla ei ollut Tampereella omaa pormestariehdokasta.

Jouni Ovaska

Tampereen kaupunginvaltuutettu ja keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Syntynyt 9.9.1986 Hämeenkyrössä.

Koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri Tampereen yliopistosta ja luokanopettaja.

Asuu Tampereen Tammelassa.

On ollut Hämeenkyrön kunnanhallituksessa ja -valtuustossa 2009–2017, kunnes muutti Tampereelle ja pääsi Tampereen kaupunginvaltuustoon.

On tehnyt töitä opettajana muun muassa Tampereen yliopiston normaalikoulussa.

Pormestariehdokkaan mielestä Tampereen pitää lähteä haastamaan pääkaupunkiseutua entistä voimakkaammin. Tampereella voi asua, vaikka kävisikin töissä Helsingissä.

– Tamperelaisuus on tunne toivosta. Kaupunki kehittyy kovalla vauhdilla ja haluan olla osaltani jatkamassa tätä toivon tunnetta, Ovaska sanoi Teams-sovelluksella järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Ovaska sanoi haluavansa tarjota kaupunkilaisille turvallisuuden, toivon ja yhteisöllisyyden tunteita. Tamperelaisten turvallisuuden tunne kasvaa hänen mielestään siitä, että kaikki kuuluvat heti joukkoon.

Kaupunginvaltuutettuna Ovaska on tyytyväinen valtuustokauteen. Hiilineutraalius vaatii hänen mielestään lähijunaliikenteen, ratikkayhteyksien ja Suomi-radan edistämistä.

– Tampereen on jatkossakin kyettävä lisäämään vetovoimaansa. Haluan, että olemme yritysmyönteinen kaupunki.

Pormestariohjelma tammikuussa

Pormestariohjelmansa Ovaska julkaisee tammikuussa 2021. Hän toivoi, että vaalikampanjaa voitaisiin käydä keväällä kentillä, vaikka se koronan takia tällä hetkellä epävarmalle näyttääkin.

Ovaska pääsi Tampereen kaupunginvaltuustoon vuonna 2017, kun hän vaihtoi kirjansa Tampereelle.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja kertoi Aamulehden haastattelussa lokakuussa, että hänen kiinnostuksensa kohteena on Euroopan unioni. EU:ssa on Ovaskan mukaan oltava samalla tavalla ajoissa ja aloitteellinen kuin kotimaan politiikassa, jos aikoo ajaa oman alueensa asiaa.

Ovaska on ottanut tarkoituksella useamman valiokuntapaikan kuin monet muut eduskunnassa olevat kansanedustajat.

Hän on lakivaliokunnassa, EU-politiikasta vastaavassa suuressa valiokunnassa ja suuren valiokunnan työjaostossa. Lisäksi hän osallistuu ulkoasiainvaliokunnan jokaiseen kokoukseen varajäsenenä.

Ovaska oli keskustan puoluesihteerinä ja myös kampanjapäällikkönä edellisten kuntavaalien aikana. Hän on toiminut sekä Tuomo Puumalan että Mauri Pekkarisen avustajana.

Lue lisää: Pikkukunnasta ponnistanut Jouni Ovaska koki kulttuurisokin Tampereen valtuustossa – Yksi asia häiritsee nuorta konkaria kansanedustajan työssä: ”Se ärsyttää tosi paljon”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos