Tampereen perinteinen joulutori toteutuu uusituin turvallisuusohjein: ”Varmistamme, että ei pääse syntymään ruuhkia” - Tampere - Aamulehti

Tampereen perinteinen joulutori toteutuu uusituin turvallisuusohjein: ”Varmistamme, että ei pääse syntymään ruuhkia”

Tampereen kaupunginhallitus päätti hyväksyä Tampereen Joulutorin päivitetyt turvallisuusohjeet maanantain kokouksessaan.

Rovaniemeläinen Anneli Tahvonen on pitänyt Tampereen joulutorilla kojua joka vuosi. Hän kertoo, että joulutorilla käy vuosittain asiakkaana tuttuja asiakkaita vuosien takaa. Tahvosen yritys täyttää tiistaina 22 vuotta.­

30.11.2020 19:16 | Päivitetty 30.11.2020 21:12

Aamulehti

Tampereen Joulutoria ei peruta. Joulutorin toteutuminen varmistui maanantaina, kun Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi joulutorin päivitetyt turvallisuusohjeet.

– Kyllähän tässä todennäköisesti useampi yritys pelastui, Joulutorin toiminnasta vastaavan Event Company oy:n toimitusjohtaja Rami Lehtinen sanoo.

Joulutorin toteutuminen oli vaakalaudalla kärjistyneen koronavirustilanteen vuoksi.

Lue lisää: Katso lista: Tässä ovat Pirkanmaan uudet koronasuositukset – sisäliikuntapaikat kiinni, tarpeetonta matkustamista vältettävä

Tampereen Keskustorilla 4.–22. joulukuuta järjestettävässä toritapahtumassa on tänä vuonna mukana liki 80 kauppiasta.

– Saimme valoa tunnelin päähän.

Uusi ohjeistus

Rami Lehtinen kertoo, että Event Company halusi tarkentaa turvallisuusohjeistustaan jo ennen Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän sunnuntaina antamia uusia suosituksia.

Tampereen Keskustorille pystytetyn joulutorin myyntipaikkoina toimivat mökit, kahvila ja ravintola saavat olla avoinna turvallisuussuunnitelman mukaisesti.

Kahvilan ja ravintolan asiakaspaikkoja vähennetään. Glögiravintolan käytössä on ulkoterassialue. Kiireisimpinä aikoina salivalvoja huolehtii, että asiakasmäärä ei ylitä sallittua.

Kaikissa myyntipisteissä on oltava korttimaksumahdollisuus, ja kaikkiin mökkeihin ja myyntipisteisiin on asennettu muovipleksit.

Tampereen perinteikäs joulutori aukeaa perjantaina.­

Asiakasmäärä on rajattu

Koko joulutorin asiakasmääriä valvotaan. Torialueella saa olla enintään noin 300 henkilöä yhtä aikaa.

Tarvittaessa aidatun joulutorin portit suljetaan ja valvojat päästävät uusia asiakkaita torille vasta, kun edelliset asiakkaat ovat tulleet pois torialueelta.

Yleisötilaisuuksia ei järjestetä lainkaan.

Joulutorin käytävät ovat aiempia vuosia leveämmät. Tampereen kaupunki suosittelee maskin käyttöä joulutorilla.

Tampereen kaupungin mukaan ulkona tapahtuvassa myynnissä tartuntariskin on arvioitu olevan vähäinen väkimäärää ja torialueella liikkumista koskevien rajoitusten ansiosta.

Rami Lehtinen sanoo, että turvallisuussuunnitelman päivittäminen ei vaatinut ”korkeampaa matematiikkaa”, sillä takana on 12 vuoden kokemus Tampereen joulutoreista.

– Tiedämme tasan tarkkaan päivät ja kellonajat, milloin ihmiset liikkuvat joulutorilla. Varmistamme, että ei pääse syntymään ruuhkia.

Tampereen joulutorin kohtalo ratkesi maanantaina, kun kaupunginhallitus hyväksyi uusitut turvallisuusohjeet.­

30.11.2020 kello 21.02: Lisätty Rami Lehtisen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?