Katso video: Mieskuoro Laulajat kajautti Finlandian Hämeenkadun ratikkapysäkeillä - Tampere - Aamulehti

Video näyttää, kuinka Finlandia kajahtaa Hämeenkadun ratikkapysäkillä: Mieskuoro Laulajat ilahdutti kaupunkilaisia – Stockmannin edustalla keikka sai yllättävän käänteen

Mieskuoro Laulajat jakoi lauantaina tietoa Tampereen kaupungin Mun Tampere- kampanjasta.

Mieskuoro Laulajat lauloi lauantaina Tampereen keskustassa neljällä eri paikalla. Yksi esiintymispaikoista oli Sokoksen edustalla sijaitseva raitiovaunupysäkki. ­

21.11.2020 21:06

Aamulehti

Tamperelainen Mieskuoro Laulajat ilahdutti lauantaina kaupunkilaisia järjestämällä neljä minikeikkaa ydinkeskusta-alueen raitiovaunupysäkeillä.

Mieskuoro Laulajien kakkosbasson laulaja Frans Kujanpää kertoo, että laulutempauksen taustalla oli Tampereen kaupungin osallistuvan budjetoinnin eli Mun Tampere -hankkeen sekä kuoron 5. joulukuuta Tampere-talossa järjestämän konsertin markkinointi.

Kuoro aloitti lauantaisen laulu-urakan Tuulensuun raitiovaunupysäkiltä kello 14.30. Laulupysähdykset kuoro teki tämän jälkeen myös Sokoksen pysäkillä, Koskipuistossa sekä Stockmannin edustalla.

Näin kajahti Finlandia ratikkapysäkillä:

Kujanpää kertoo, että jokaisella minikeikalla esitettiin kolme kappaletta. Serenadin ja Beatlesin Happy Together -kappaleen lisäksi kuultiin Finlandia.

Kujanpää kertoo, että jokaisen pysäkin kohdalle pysähtyi lukuisia ihmisiä kuuntelemaan kuoron esitystä. Vaikka jokainen kappale sai hänen mukaansa osakseen iloisia aplodeja, eniten reaktioita ja suosionosoituksia yleisössä sai aikaan Finlandia.

– Se ei yllättänyt, että juuri kyseisen tulkinnan aikana ihmiset pysähtyivät erityisesti kuuntelemaan. Jokainen tunnistaa kappaleen, joka on paitsi vaikuttava myös voimakas.

Mieskuoro Laulajat sai kaupunkilaiset pysähtymään lauantaina neljän raitiovaunupysäkin ympärille. ­

Erikoinen käänne kesken keikan

Kujanpää kertoo, että Stockmannin edustalla keikka sai myös erikoisen käänteen, kun poliisipartio kaarsi paikalle kesken kappaleen.

Kujanpää kertoo, että vaikka tilanteessa oli osittain pokassa pitelemistä siinä vaiheessa, kun poliisiauto asettui kuoron ja yleisön väliin kesken keikan, kaikki kolme kappaletta laulettiin aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

– Kun juttelimme keikan jälkeen partion kanssa, ilmi tuli, että kyseessä oli myös poliisipartion ensimmäinen keikka, jonka he hoitivat serenadin soidessa.

Aamulehti kysyi lauantai-iltana Sisä-Suomen poliisilta, mistä poliisin tehtävässä oli kyse, mutta tarkempaa tietoa tehtävän luonteesta ei kerrottu.

Mieskuoro Laulajat markkinoi lauantaina Tampereen kaupungin osallistuvan budjetoinnin Mun Tampere -hanketta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?