Lapsena sijoitettu Onni Westlund, 29, käytti päihteitä ja kärsi mielenterveysongelmista, mutta nyt hän on lastensuojelun asiantuntija ja vuoden aikuinen – ”En halua sankariselviytyjän viittaa” - Tampere - Aamulehti

Lapsena sijoitettu Onni Westlund, 29, käytti päihteitä ja kärsi mielenterveysongelmista, mutta nyt hän on lastensuojelun asiantuntija ja vuoden aikuinen – ”En halua sankariselviytyjän viittaa”

Tamperelainen lastensuojelun asiantuntija Onni Westlund palkittiin vuoden aikuisena. Hän on elänyt lähes koko lapsuutensa sijaishuollossa ja kummeksuu, ettei Suomessa tarkalleen edes tiedetä, ovatko sijoitetut lapset hyvinvoivia vai onnettomia.

– Satatuhatta lasta elää Suomessa köyhyydessä. Koronakeväänä oltiin huolissaan, että lapset jäävät vaille päivän ainoaa lämmintä ateriaa, mutta haluammeko yhteiskunnan, jossa kouluateria on lapsen ainoa päivän lämmin ateria, Onni Westlund kysyy.­

20.11.2020 18:15 | Päivitetty 22.11.2020 12:55

Aamulehti

Onni Westlund, 29, katsoo tiukasti silmiin ja korjaa sanojani:

– Minä olen lapsena päässyt, en joutunut, sijaishuoltoon.

Saman tien hän haluaa korjata toisenkin ajatusvääristymän. Vaikka mielellämme niin haluamme uskotella, kaikki elämässä koettu vaikea ei muunnu kauniisti voimavaraksi, vaan vaikeat kokemukset kulkevat mukana ja voivat haitata elämää vielä tänäänkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?