Vihreiden Jaakko Stenhäll ilmoittautui pormestarikisaan - Tampere - Aamulehti

Vihreiden Jaakko Stenhäll ilmoittautui pormestarikisaan

”Tampereella tarvitaan vielä tason nostamista, jotta olemme selkeästi maan toiseksi tärkein kaupunkikeskus.”

Apulaispormestari Jaakko Stenhäll haluaa Tampereen pormestariksi.

19.11.2020 11:03

Aamulehti

Vihreitä edustava Tampereen apulaispormestari Jaakko Stenhäll, 36, ilmoittautuu mukaan pormestarikisaan tulevien kuntavaalien jälkeen.

Myös sisäministeriön valtiosihteerinä työskentelevä Olli-Poika Parviainen on ilmaissut kiinnostuksensa pormestariuteen.

Tampereen vihreät järjestää joulukuussa neuvoa-antavan jäsenkyselyn pormestariehdokkaasta ja ehdokas valittaneen tammikuussa 2021.

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle sekä asunto- ja kiinteistölautakunnalle kuuluvista asioista vastaava apulaispormestari Stenhäll haluaa edelleen voimistaa hyvällä uralla olevaa kaupungin kasvua.

– Pormestari Lauri Lyly (sd.) on ollut hyvä kippari, mutta tarvitsemme edelleenkin tiettyä tason nostoa ollaksemme Suomen vetovoimaisin kaupunki 2020-luvulla.

Stenhällin mielestä Tampere mielletään jo nytkin Suomen kakkoskeskukseksi, mutta kansainvälisille ihmisille vajaat 200 kilometriä Helsingistä pohjoiseen sijaitseva kaupunkikeskus on yhä vieras.

– Olisi entistä voimakkaammin tuotava esille, että Tampereella voidaan elää Euroopan parasta arkea. Hiilineutraalia Tamperetta on edelleen vahvistettava muun muassa lähijunilla sekä kävelyä ja pyöräilyä kehittämällä.

Vihreiden valtuustoryhmää johtanut Stenhäll nousi vuosi sitten apulaispormestariksi Anna-Kaisa Heinämäen (vihr.) tultua valituksi Tampereen kilpailukykyjohtajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos