Messukylään suunnitellaan 160 lapsen päiväkotia - Tampere - Aamulehti

Messukylään suunnitellaan uutta päiväkotia – 160 lapsen päiväkodista tulossa kaksikerroksinen

Tampereen Messukylään suunnitellaan uutta päiväkotia sekä laajennusvaraa Messukylän koululle. Asemakaavamuutos on edennyt luonnosvaiheeseen, ja suunnitelmat ovat nähtävillä joulukuun alkupuolelle saakka.

Messukylän uusi päiväkoti rakentuu tulevaisuudessa näkyvälle paikalle Messukylänkadun ja Kyläojankadun risteykseen. ­

17.11.2020 7:08

Aamulehti

Messukylänkadun varrelle suunnitellaan uutta päiväkotia. Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan, että päiväkoti nousee tulevaisuudessa Messukylänkadun ja Kyläojan kulmaan. Koulun laajentumismahdollisuus asettuu Kyläojankadun varrelle.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että koulun laajennusvaran ja uuden päiväkodin rakentamisen taustalla on esimerkiksi raitiotie ja lähistöllä olevien Kalevan ja Kalevanrinteen voimakas kehittyminen.

Päiväkotirakennuksesta on suunnitelmien mukaan tulossa kaksikerroksinen ja siinä on yhteensä 2 500 kerrosneliömetriä. Päiväkoti on mitoitettu 160 lapselle. Rakennuksen suunnitelmat tarkentuvat asemakaavan ehdotusvaiheessa.

Kyläojankadun varrelle on sijoitettu rakennusoikeutta 2 850 kerrosneliömetriä kaksikerroksiselle koulun laajennukselle, joka tulee toteutumaan pidemmällä aikajänteellä.

Tampereen kaupungin projektiarkkitehti Markku Kaila kertoo, että tavoitteena on, että asemakaavaehdotus olisi nähtävillä heti alkuvuodesta, ja se etenisi mahdollisimman nopeasti hyväksyttäväksi. Kailan mukaan päiväkodin rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2022.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?