Tampereen Niemenrantaan rakentuu uusi pienvenesatama - Tampere - Aamulehti

Näsijärven rantaan rakentuu uusi pienvenesatama Tampereella – veneilijöitä kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta työalueella marraskuussa

Tampereen Niemenrantaan rakennettavaan uuteen pienvenesatamaan tulee noin 150 laituripaikkaa pienveneille ja telaranta soutuveneille. Laituripaikat ja telarata rakennetaan arvion mukaan vuosina 2023–2024.

Yläilmoista katsottuna Birger Federleyn suunnitteleman asuintalon punainen peltikatto pistää silmään Niemenrannan uudisrakennusten tummasävyisistä katoista.

11.11.2020 18:03

Aamulehti

Tampereen Niemenrantaan nousee uusi pienvenesatama Halkoniemen sataman edustalle. Rakentaminen alkaa marraskuun puolivälissä, jolloin Niemenrannan ja Halkoniemen sataman välille Näsijärveen asennetaan suojaverho.

Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Pasi Ruohomäki kertoo, että ensimmäisessä vaiheessa tehdään rantatäyttö ja 230 metriä pitkä aallonmurtajapenger sekä tarvittavat ruoppaukset. Nämä pyritään tekemään talven aikana.

Suojaverhon asennus liittyy sataman rantatäytön ja aallonmurtajapenkereen rakentamiseen, ja sen avulla estetään rakentamisesta aiheutuva veden samentuminen työalueen ulkopuolella.

Betoniankkureiden ja suojaverhon asennus toteutetaan lautalta kaivinkone- ja sukellustyönä. Asennus valmistuu marraskuun aikana, jolloin vesiliikenneyhteys Halkoniemen satamaan katkeaa ensi kevääseen saakka.

Valmis suojaverho merkitään poijuilla ja varoitusmerkeillä. Veneilijöitä kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta työalueella liikkuessaan suojaverhon asennuksen aikana.

Suojaverho poistetaan ennen veneilykauden alkua, viimeistään 1. toukokuuta 2021 mennessä.

Arkkitehtitoimiston luonnos Niemenranta III:n alueesta pohjoisesta kuvattuna vuodelta 2018. Niemenranta III on Niemenrannan kaavakokonaisuuden viimeinen osa, johon sisältyy myös uusi pienvenesatama.

Valmista ehkä vuonna 2023

Asentamisen jälkeen alkavat rantatäytön ja aallonmurtajapenkereen rakentaminen sekä ruoppaustyöt. Rantatäytön ja aallonmurtajapenkereen louhe ajetaan Sulkavuoren keskuspuhdistamohankkeelta. Vesirakennustöitä tehdään arkisin kello 7–22.

Ruohomäen mukaan vesirakennustöitä tehdään joulukuusta eteenpäin ja työt kestävät maaliskuun loppuun saakka.

Uudesta satamasta tulee kotisatamatyyppinen eli se palvelee lähtökohtaisesti tulevaa kaava-aluetta. Ruohomäki sanoo, että satamarakentaminen tulee ajankohtaiseksi alueen rakentumisen myötä.

Venesatamaan tulee noin 150 laituripaikkaa pienveneille ja telaranta soutuveneille. Laituripaikat ja telaranta rakennetaan arvion mukaan vuosina 2023–2024.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut