Tampere havittelee Hopealinjasta yli 90 prosenttia - Tampere - Aamulehti

Tampere päätti tehdä Hopealinjasta ostotarjouksen muille osakkaille – Vaihtoehto on myydä osakkeet pois

Tampereen kaupunki havittelee Hopealinjasta yli 90 prosentin osuutta.

Hopealinja liikennöi muun muassa Viikinsaareen. Kuva heinäkuulta 2020.

11.11.2020 6:38 | Päivitetty 11.11.2020 10:54

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti tehdä tiistaina Hopealinjan osakkeiden ehdollisen ostotarjouksen. Tampere on yhtiön suurin yksittäinen omistaja 30,46 prosentin omistuksella.

Konsernijaosto päätti, että muiden yhtiön pääomistajien kanssa pyritään neuvotteluratkaisuun, ja Tampereen kaupunki ostaa nimelliseen hintaan ensivaiheessa Hämeenlinnan, Valkeakosken, Akaan, Lempäälän, VR:n, Nokian ja Kangasalan osakkeet.

Hämeenlinnan osuus on 20,11 prosenttia, Valkeakosken 16,23, Akaan 6,14, VR yhtymän 5,94, Nokian 4,42 ja Kangasalan 4,38.

Isoimmat osakkaat omistavat yhtiöstä yhteensä lähes 94 prosenttia, mutta tämän lisäksi yhtiössä on noin 60 pienomistajaa.

Ehtona on, että kaikki pääomistajat myyvät omistamansa osakkeet ja Tampere saa haltuunsa yli 90 prosenttia osakekannasta. Jos ehto täyttyy kaupunki lunastaa jäljelle jäävien osakkaiden osakkeet osakeyhtiölain mukaisesti.

Konsernijaosto päätti myös toissijaisesta vaihtoehdosta, mikä tarkoittaa, että kaupunki myy omistamansa osakkeet jollekin nykyisistä omistajista tai ulkopuoliselle ostajaehdokkaalle. Edellytys on, että ostaja sitoutuu pääomittamaan yhtiötä.

Hopealinja liikennöi Viikinsaareen ja Hämeenlinnaan, ja lisäksi se myy tilauksesta ryhmämatkoja.

Tampere käsittelee tänään Hopealinjan tulevaisuutta salassa pidettävässä asiassa – Kalervo Kummola valottaa, mistä on kyse

Oikaisu 11.11. kello 10.52: Poistettu jutusta virheellinen tieto, että Hopealinja liikennöisi Virroille. Sinne liikennöi Oy Runoilijan tie.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut