Pelastuslaitos selvittää onnettomuutta Tampereen ratapihalla - Tampere - Aamulehti

Kaasuuntunut argon aiheutti hälytyksen kemikaaliratapihalle – Tilanteesta ei ollut vaaraa sivullisille

Paikalla on useita hälytysajoneuvoja

10.11.2020 18:25 | Päivitetty 10.11.2020 18:53

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Tampereen ratapihalle vaarallisen aineen onnettomuudesta hieman ennen viittä illalla. Päivystävä palomestari Pauli Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoi, kuuden jälkeen että paikan päällä varmistellaan, onko kyseessä normaali säiliön toiminta, kuten paineen purkua.

Tilanteessa oli kyse tyhjään vaunuun jääneestä argon-kaasusta. Kaasua kuljetetaan paineistettuna, jolloin se muuttuu nesteeksi.

–vaunuun oli jäänyt jonkin verran nestettä. Argon on normaali ilmanpaineessa kaasua, mutta painestamalla ja jäähdyttämällä se saadaan nesteeksi. Vaunuun oli jäänyt pieni määrä nestettä, joka oli kaasuuntunut omia aikojaan. Paine vaunuissa kasvoi, ja vaunun varoventtiili purki ylipaineen,   päivystävä palomestari Joonas Suikkanen kertoo.

Ratapihan henkilöstö näki kaasun purkautumisen ja hälytti pelastuslaitoksen. Ratapihan eteläpuolella sijaitsevan kemikaaliratapihalla liikenne oli poikki.

Ihmisiä ei ollut vaarassa tilanteessa. Argon on palamaton ja myrkytön kaasu. Sitä käytetään muun muassa hitsauksen suojakaasuna.

Vaunut lähtevät keskiviikkona Harjavaltaan tarkistettavaksi.

Päivitys kello 18.53: Päivitetty tuoreet tiedot tapahtuneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos