Sdp:n valtuustoryhmä jatkaa ilman eronneita jäseniä - Tampere - Aamulehti

Sdp:n Tampereen valtuustoryhmä jatkaa ilman eronnutta viisikkoa valtuustokauden loppuun – ryhmän yhdistämisessä ei onnistuttu: ”Siellä on monenlaista painolastia kertynyt pitemmältä aikaväliltä”

Sdp:n valtuustoryhmä päätti maanantaina jatkaa ilman ryhmästä maaliskuussa eronneita jäseniä. Ehdokasasettelu ja ensi kevään kuntavaalit ratkaisevat, ketkä toimivat vaalien jälkeen demarien valtuustoryhmässä.

Varsinaiset valtuutetut Anneli Kivistö, Atanas Aleksovski, Ilpo Sirniö ja Esa Kanerva jättivät sdp:n yllättäen maaliskuussa.

10.11.2020 11:58 | Päivitetty 10.11.2020 15:13

Aamulehti

Tampereen sdp:n valtuustoryhmä on päättänyt jatkaa nykyisellä kokoonpanolla ilman maaliskuussa eronneita ryhmänjäseniä. Valtuustoryhmä kertoi asiasta tiedotteessaan maanantai-iltana sen jälkeen, kun se oli käsitellyt asiaa kokouksessaan.

Ryhmän jättivät maaliskuussa Anneli Kivistö, Atanas Aleksovski, Ilpo Sirniö ja Esa Kanerva sekä varavaltuutettu Ulla Kampman. Valtuustoryhmään jäi eronneiden lähdettyä 13 jäsentä. Eronneet jatkavat ryhmän ulkopuolisina sdp:n valtuutettuina.

Sdp:n valtuustoryhmän mukaan erimielisyydet liittyvät henkilöiden välisiin ristiriitoihin, ja näistä johtuva luottamuspula estää ryhmän kokoamisen yhteen.

– Ne ovat henkilöiden välisiä, pitkältä aikaväliltä syntyneitä ristiriitoja, joita nyt ei tässä kohtaa pystytty ratkaisemaan. Siellä on monenlaista painolastia kertynyt pitemmältä aikaväliltä, kertoo sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi.

Erimielisyydet eivät liity sdp:n paikallispolitiikan linjauksiin tai niiden perusteella kaupungin hallinnossa tehtyihin päätöksiin. Salmi kertoo, että eronneiden jäsenten kanssa on käyty keskusteluja kesällä ja syksyn aikana ja todettu, ettei politiikan sisällöissä ja linjauksissa tai muissa vastaavissa asioissa ole mitään huomautettavaa.

– Siitä ei ole kyse. Siitä, miten valtuustoryhmä on esittänyt tai toiminut politiikan sisältöjen suhteen, ei ole mitään erimielisyyttä vaan kyse on nimenomaan henkilöiden välisistä jännitteistä ja ristiriidoista, Salmi kertoo.

Viisi demaria eroaa valtuustoryhmästään Tampereella: ”Syrjintä ja vähättely tehnyt toiminnasta mahdotonta”

Ehdokkaat päättää kunnallisjärjestö

Keinoja ryhmän yhdistämiseksi on valtuustoryhmän mukaan etsitty, mutta tuloksetta. Ryhmä kertoo tiedotteessa, että koska selvitystyössä ei ole löytynyt ratkaisua ryhmän yhdistämiseksi, on valtuustoryhmän mielestä tilanteen selkeyttämiseksi ja työskentelyrauhan aikaansaamiseksi parasta lopettaa yhdistämisprosessi tämän valtuustokauden ajaksi.

– Tilanne on tietenkin valitettava, mutta kuitenkin tässä on maaliskuusta asti tätä aktiivisesti yritetty hoitaa ja ei vaan ole päästy eteenpäin, Salmi sanoo.

Valtuustoryhmä jatkaa sosialidemokraattisen politiikan tekemistä ja pormestariohjelman toteuttamista valtuustokauden loppuun asti.

Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Salmi toivoo, että erimielisyydet vaikuttaisivat vaaleihin valmistautumiseen mahdollisimman vähän.

Ensi keväänä käydään kunnallisvaalit. Vuoden 2017 kuntavaaleissa viisi eronnutta jäsentä saivat yhteensä 11,7 prosenttia demarien äänistä Tampereella. Tulevien vaalien ehdokasasettelusta päättää puolueen kunnallisjärjestö. Ryhmän mukaan ehdokasasettelu ja vaalit ratkaisevat, ketkä toimivat vaalien jälkeen demarien valtuustoryhmässä.

– Valtuustoryhmä ei sinänsä ota kantaa siihen, keitä on sdp:n listoilla kuntavaaleissa. Se on kunnallisjärjestön asia meidän sääntöjemme mukaan, ja päätösvalta kuuluu sinne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos