Näpistelijät työllistivät Sisä-Suomen poliisia tiistaina yli 20 paikassa - Tampere - Aamulehti

Käsihuuhdetta, kosmetiikkaa, vaatteita ja paristoja – näpistelijät työllistivät Sisä-Suomen poliisia tiistaina yli 20 paikassa

Moni kiinni jääneistä oli päihteiden vaikutuksen alainen. Osa käyttäytyi kiinni jäädessään aggressiivisesti.

13.11.2019 8:31

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisilla oli tiistaina yli 20 tehtävää, jotka johtuivat näpistelystä. Suuri osa tehtävistä oli Tampereella.

32-vuotias mies asioi iltapäivällä Tampereen Koskikeskuksessa. Urheiluvälineliikkeestä maksamatta mukaan tarttui lenkkitossut kellon näyttäessä 14.34. Vartija otti miehen kiinni ostoskeskuksen käytävältä. Näpistelijä kuulusteltiin rikoksesta epäiltynä ja hän myönsi teon.

Poliisipartio hälytettiin kello 15 tavarataloon Tampereen Hämeenkadulle, jossa vartijoilla oli kiinniotettuna 37-vuotias mies. Hän oli anastanut vaateosastolta 130 euron arvoisen hupparin. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä näpistelijän hallusta löytyi lisäksi kolme puukkoa ja amfetamiiniksi epäiltyä ainetta. Mies kuljetettiin päihtymyssäilöön. Kauppareissua tutkitaan näpistyksenä, huumausainerikoksena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.

Poliisipartio hälytettiin tiistaina klo 16.02 Tampereen Hämeenkadulla sijaitsevaan tavarataloon. 25-vuotias mies oli anastanut kosmetiikkaosastolta tuoksuja, joiden yhteisarvo oli yli 250 euroa. Päihtynyt näpistelijä oli lähtenyt vartijaa juosten karkuun ja vastustellut kiinniottoaan siinä määrin, että hänet jouduttiin raudoittamaan. Poliisipartio kuljetti miehen päihtymyssäilöön. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi pieni määrä kannabista sekä reseptilääkkeitä, joihin hänellä ei ollut määräystä. Miestä epäillään näpistyksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Nainen näpisteli Itsenäisyydentiellä Sastamalassa kello 16.25. Marketista maksamatta mukaan lähti käsihuuhdepakkauksia, jotka nainen maksoi kiinnioton jälkeen. Samalla selvisi, että nainen oli anastanut samoja tuotteita myös edellisenä päivänä. Hänelle annettiin sakko, jossa huomioitiin molemmat näpistykset.

Alaikäinen nuorimies anasti 6-packin siideriä Tampereen Puutarhakadulla olevasta kaupasta kello 17.26. Vartijat tavoittivat pojan Hämeenkadulta. Poliisipartio toimitti nuoren sosiaaliviranomaisen huostaan. Rikosilmoitus kirjattiin näpistyksestä.

Noin kolmekymppinen mies asioi Tampereen Lielahdessa sijaitsevassa marketissa kello 18.20 aikaan ja anasti irtokarkkeja sekä juomatölkin. Anastetun omaisuuden arvo oli 2,59 euroa. Poliisipartio kuljetti päihtyneen näpistelijän säilöön. Kuljetuksen yhteydessä mies alkoi käyttäytyä erittäin aggressiivisesti, ja poliisiasemalla hänet jouduttiin lopulta kantamaan säilytystiloihin. Rikosilmoitus kirjattiin näpistyksestä ja poliisiin kohdistuneesta haitanteosta.

1990-luvulla syntynyt mies asioi Tampereen Hervannassa Kylmäsuonkadulla sijaitsevassa kaupassa kello 19.20. Miehellä ei ollut rahaa maksaa alle kahden euron hintaista juomaa. Hän antoi kassalle rahaa muutaman kolikon ja lähti sitten juosten karkuun. Näpistelijä saatiin kiinni ja avaamaton pullo myyntikuntoisena takaisin.

1970-luvulla syntynyt mies näpisteli paristoja Tampereen Kalevassa sijaitsevassa tavaratalossa kello 19.20. Tuotteiden arvo oli hieman alle 10 euroa. Omaisuusrikoksesta kiinnijääminen oli 11. kerta vuoden sisään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: