Raitiotien ratajohtoon kytketään jännite marraskuussa – vaikuttaa radan lähellä työskentelyyn - Tampere - Aamulehti

Ratikkatöissä otetaan tärkeä askel: Ratajohtoon kytketään jännite marraskuussa – vaikuttaa radan lähellä työskentelyyn

Ensi keväänä Hervannassa aloitetaan raitiovaunun tyyppikokeet, mikä tuo raitiovaunun katukuvaan.

Raitiovaunu alkaa näkyä Hervannan katukuvassa ensi keväänä. Kuva Hermiankadulta on otettu kesäkuussa 2019.­

29.10.2019 9:31

Aamulehti

Tampereen raitiotien rakentamisessa otetaan pian iso askel, kun ratajohtoon kytketään jännite. Tästä syystä 18. marraskuuta alkaen raitiotien läheisyydessä työskentelyyn pitää hakea suostumus.

Raitiotien läheisyydeksi määritellään alue, joka sijaitsee enintään neljän metrin etäisyydellä raitiotiestä. Mikäli työskentely tapahtuu 1,5 metrin etäisyydellä tai sitä lähempänä ratajohdon jännitteisiä osia kuten ajojohtimia, sähköradan kiinnitysosia tai johtimen ripustimia, on lupaprosessissa tarkistettava, vaatiiko työ jännitekatkon.

Suostumuksen myöntää Tampereen raitiotie oy. Se järjestää myös ratikkaturvakoulutusta raitiotien läheisyydessä työskenteleville.

Raitiotien ajolangat ovat liittymissä normaalisti 5,5 metrin korkeudessa, joten Tampereen raitiotie oy:hyn on oltava yhteydessä myös silloin, kun ajojohtimien alta kuljetetaan yli viisi metriä korkeita erikoiskuljetuksia.

Ratikkayhtiön verkkosivuilla on lomake suostumuksen pyytämistä varten.

Iso askel kohti raitiotien valmistumista otetaan myös ensi keväänä, kun tyyppikokeet alkavat ja raitiovaunu ilmestyy Hervannan katukuvaan. Sitä ennen edessä on vielä useita vaiheita, joissa sekä vaunua että raitiotiejärjestelmää testataan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?