Influenssarokotteita annetaan lauantaina Tamperella yhdeksällä terveysasemalla - Tampere - Aamulehti

Influenssarokotteita annetaan lauantaina yhdeksällä terveysasemalla Tampereella – maksutta rokotteen saavat riskiryhmiin kuuluvat

Rokotukseen voi myös varata ajan joko verkossa tai puhelimitse.

Rokotukset tuhkarokkoa vastaan on aloitettu Suomessa vuonna 1975. Kuvituskuva.

26.11.2019 8:04

Ensi lauantaina 30.11. annetaan influenssarokotteita Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Oriveden, Tammelan ja Tipotien terveysasemilla sekä Oma Lääkärisi Mehiläisen asemilla Hervannassa, keskustassa ja Tesomalla. Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta kello 8 – 14.

Rokotuksen saa maksutta, jos kuuluu riskiryhmiin tai heidän läheisiinsä. Rokote on maksuton tietyille ikäryhmille: 65 vuotta täyttäneille, lapsille puolivuotiaista kuusivuotiaisiin. Lisäksi rokotteen saavat ilmaiseksi raskaana olevat, varussotilaat ja tammikuussa 2020 palvelukseen astuvat sekä sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Myös influenssariskissä olevilla, erityisesti imeväisten, raskaana olevien ja vanhusten läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.

Rokotukseen tarvitaan mukaan Kela-kortti. Suositeltavaa on pukea päälle vaatteet, joista hihan saa nostettua helposti ylös. Rokotuspaikalla täytyy olla 15 minuuttia rokotteen saamisen jälkeen.

Verkossa ja puhelimitse

Linkki ajanvaraukseen löytyy Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen sivuilta.

Tampereella ajan voi varata puhelimitse terveyspalvelujen neuvonnasta 03 10023.

Orivedellä ajanvarausnumero on 03 5657 5770. Ajanvaraus on avoinna kello 8 – 15.30 ja perjantaisin ja aattona kello 8 – 15.

Lauantaina rokotteita annetaan myös influenssarokotetutkimukseen osallistuville. Tutkimukseen voivat osallistua yli 65-vuotiaat tamperelaiset ja orivesiläiset. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen rokotetutkimuksessa selvitetään, suojaako korkea-annoksinen influenssarokote ikääntyneitä influenssan jälkitaudeilta paremmin kuin nyt käytössä oleva rokote.

Tutkimusrokotteita annetaan ajanvarauksella Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla sekä Hatanpään puistosairaalan tiloissa. Tutkimusrokotteen haluavien pitää varata aika numerosta 041 730 1373 tai terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: